Teen ŽIVOT NA OTOKU

Najkraći let do škole – 96 sekundi

  • Autor: N. LJ. J
  • 6.11.2009 8:53:06
  • 6.11.2009 7:19:41

Učenici koji žive na jednom škotskom otoku putuju do svoje škole vozeći se u prosjeku tek 96 sekundi. No to ni ne bilo ovako zanimljivo kada ne bismo znali da se voze zrakoplovom

Šest tinejdžera odlazi u školu malenim zrakoplovom. Prije su išli trajektom, ali je vožnja na neko vrijeme otkazana pa je zrakoplov postao osnovno sredstvo za putovanje.

Učenici su stari 13 i 14 godina, a zrakoplovom će se koristiti do kraja godine, kada se u promet ponovno vraća trajekt.

Papa Westray
, otok na kojem tinejdžeri žive, ima tek sedamdesetak stanovnika i nijedne škole. Stoga su učenici primorani ići na susjedni otok Westrey, koji ima oko 600 stanovnika te škole, osnovne i srednje.

Tinejdžeri u školu odlaze utorkom ujutro, a potom su do četvrtka smješteni po obiteljima koje su voljne pružiti stan i hranu te se u četvrtak, ponovno zrakoplovom, vraćaju kući.

U zrakoplovnoj kompaniji Loganair, koja obavlja prijevoz učenika, kažu kako se radi o najkraćem letu na svijetu. Naime, kada je vjetar povoljan, vožnja traje tek – 47 sekundi!

Iz Guinnessove knjige rekorda javljaju kako još nemaju kategoriju za najkraći lokalni put prijeđen zrakoplovom te razmišljaju da je uvedu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više