Teen VRIJEME JE ZA...

Sve o muškim sandalama

  • Autor: N. LJ. J
  • 17.6.2009 14:51:37
  • 11.6.2009 10:00:00

Sunca je sve više i iako mnogi dečki rado ostavljaju da im se noge kuhaju u tenisicama, ima i onih koji će ipak radije nataknuti sandale

Zatvorene ili otvorene sprijeda, s golom petom, s remenom ili bez... Izbora je mnogo i može ti se zavrtjeti u glavi kada uđeš u trgovinu. Ipak, probom ćeš shvatiti što ti najbolje stoji, ali i u kojem modelu se osjećaš najugodnije. Naravno, postoji razlika između sandala koje ćeš obuti za odlazak u školu, na plažu ili na nekakav svečani događaj.

Muške sandale vuku svoje korijene iz davnina, kada je još pećinski čovjek omatao stopala u kožu. Koža se brzo uništavala, pa se kasnije koristila kora drveća i razne biljke. U antičko vrijeme sandale postaju jako popularne – sjetimo se samo kako su sandale starih Rimljana bile izrađivane s posebnom pozornošću i nošene s posebnim ponosom.

Obične sandale (tzv. casual stil)
Ove ćeš navući kada ideš u školu, u kino ili u šetnju gradom. Obično imaju trakice s prednje strane koje su rijetko ili gusto isprepletene te razne varijacije na ovo (ponekad se radi samo o dvije deblje trake koje idu u križ). Boja smeđa ili crna. Peta je otvorena, samo s jednom trakicom s gornje strane pete, tek toliko da spaja prednji i zadnji dio sandale. Mogu biti od kože ili, ako pripadaš onima ekološki svjesnijima, od nekog umjetnog materijala. Dobar izbor su i od špage ili kombinacija materijala.

Sportske sandale
Ovo je za sportske tipove koji uživaju u akciji pa tako traže sandale u kojima će moći dobro potrčati ili voziti bicikl. Obično se radi o sandalama od umjetnih materijala koje se zatvaraju na čičak i imaju nekoliko trakica preko stopala.

Prsti su obično otvoreni. Ponekad postoji samo jedna traka preko prstiju i isto tako jedna traka s gornje strane pete. Đon je napravljen od materijala nalik gumi i u njega noga lagano upada, kao da se amortizira. Ove su sandale odličan izbor i za plažu.

Svečane sandale
Ove sandale više podsjećaju na cipelu, a radi se o modelu koji je zatvoren, ali ipak ima malene rupice ili se radi o gusto isprepletenom materijalu koji tvori mrežu. Najčešći materijal je koža, ali mogu se naći i od umjetnih materijala. Napomenimo još da su muške sandale uglavnom u tamnim ili neutralnim bojama. Sve nijanse smeđe ovog su ljeta svakako 'in'. A želiš li nešto svjetlije, izaberi bež nijanse ili boje pijeska. Stoga ti ih zasigurno neće biti teško iskombinirati s odjećom.

I za kraj, sjeti se pravila – uz sandale nikada nemoj nositi čarape! Također, ne isplati se kupovati najjeftinije jer razni remenčići lako mogu otpasti, a ti ići kući – bos.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više