MAGNET ZA POGLEDE

Nisu za svakoga: Kultni francuski brend lansirao je svoj prvi model tenisica

19.04.2024 u 15:16

Bionic
Reading

Iz sezone u sezonu, američki dizajner Daniel Roseberry na pisti čini pravdu modnom nasljeđu Else Schiaparelli, čija je vizionarska moda bila sazdana od istraživanja, fantazije i odvažnosti

U rujnu prošle godine, kada je predstavio aktualnu kolekciju za modnu kuću Schiaparelli, Roseberry je, između ostalog, revidirao motiv jastoga kakvoga je čuveni umjetnik Salvador Dalí na haljini Else Schiaparelli, ali i predstavio prve tenisice brenda.

  • +5
Schiaparelli kolekcija proljeće-ljeto 2024. Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakit i haljine avangardnih detalja svakako nisu bile jedine zvijezde te rujanske revije. Na stopalima modela isticala se dosad neviđena silueta tenisica, visine po uzoru na kultne starke i sa zlatnim odljevom prstiju.

'Ove tenisice su haute couture fantazija stvorena za street style scenu. Za mene su posebno značajne jer simboliziraju tko sam ja - Amerikanac u Parizu. One utjelovljuju dva svijeta, američku udobnost i strogost francuskog chica', na račun efektnog modela svojedobno je izjavio.

Kreirajući ove nesvakidašnje tenisice, Roseberry je također odao počast čitavoj sportskoj baštini Elsinog brenda, koja je započela krajem 20-ih godina kada je dizajnirala ručno pleteni džemper pojačan uzorkom oka, a koji je pokrenuo njezinu sportsku liniju.

U skladu s tom logikom, prve tenisice brenda stvorene su kombinacijom trendova sa streetwear scene i s detaljima svojstvenim Elsinom modnom potpisu, a u prodaji se nalaze po cijeni od vrtoglavih 2300 eura.

Elsa Schiaparelli jedna je od prvih dama u svijetu mode koja je istraživala dijelove ljudskog tijela na polju dizajna, što Daniel Roseberry od preuzimanja funkcije kreativnog direktora njezine modne kuće dodatno usavršava, na oduševljenje brojnih ljubitelja mode.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr