SAMO ZA DEČKE

Modna abeceda za muškarce

09.08.2011 u 08:48

Bionic
Reading

Ponekad se čini da je riječ moda za muškarce, osobito za tinejdžere, strana riječ koju nikako da usvoje. No uz malu stručnu pomoć mogu biti trendi bez žrtvovanja svog komfora

Evo nekih temeljnih odjevnih predmeta i modnih pravila koja morate usvojiti:

Hlače
Za tinejdžere hlače su, osobito traperice, najvažniji odjevni predmet koji čak i ne zahtjeva previše modnog promišljanja.
Ako ne želiš upasti u trend baggy hlača, traži one manjeg broja ili nisko rezanog struka. Isprane traperice također su fora. Kod odabira boje hlača nećete pogriješiti ukoliko izaberete crnu, tamnozelenu ili plavu. Klasični krojevi bez puno trendi intervencija idealni su za kombiniranje s ludim majicama.
Svakako izbjegavajte hlače spuštati prenisko. Neka struk vaših traperica bude bliže struku nego koljenima.

Majice
Najbolji način da osvježiš garderobu i začiniš modnu kombinaciju je nova trendi majica. Polo majica dat će ti dozu elegancije, s printom ili nekim natpisom surferski štih, a obična pamučna u bojama sportsku eleganciju. Želiš li outifitu dodati dašak decentnog glamura odluči se za slim fit košulju i malo zavrni rukave.

Cipele
Cipele su definitivno područje u kojem se cure odlično snalaze. Muškarci su ponekad izgubljeni. Po ovako vrućem vremenu idealan izbor su japanke, kožnih ili gumenih remenja ili lagane platnene tenisice. Najbolje da budu u bijeloj ili plavoj boji koja se odlično uklapa u ljetni ugođaj. Sve zatvorenije modele, sportske tenisice, i naravno čizme ostavite za neka hladnija vremena.

Ostalo
Kad su modni dodaci u pitanju, muškarci se ne moraju previše brinuti. Kožna ogrlica, tanka kožna narukvica sasvim su dovoljan accessoire, koji daju finalni dodir.
Ovakav nakit dat će ti poseban šarm na plaži.
No najvažniji dodatak svakog modno osviještenog muškarca svakako je dobar sat i naočale. Pripazite da naočale odgovaraju obliku lica i nemoj se voditi trendovima. Radije odaberi klasični model koji ćeš moći nositi više sezona. Na tržištu satova pak ima toliko izbora, a pametno odabran sat puno će reći o tvom stilu. Kožnati remen, za ozbiljnije prilike, gumeni za sportaše, ili pak metalni za šarmere. Ne zaboravimo ni na remen koji može dati onaj poseban stilski potpis koji te izdvaja od drugih.

SAVJET VIŠE

Kako ne bi napravio neku kardinalnu modnu grešku u kupovinu svakako povedite prijateljicu, sestru, rođakinju. Ženski fashion savjet uvijek dobro dođe, a i dat će vam drukčiju perspektivu.