Teen SUPERBRANDS

Glazbom za spas tuljana

Hrvatski indie bend Superbrands već je stekao fanove u Hrvatskoj i drugim zemljama budući da svojim stilom neodoljivo podsjeća na velikane indie glazbe The Smiths, no sličnost ne ostaje samo na stilu glazbe

Smithsi su se proslavili upravo albumom i pjesmom 'Meat is murder', koja je postala neizostavni dio pokreta za prava životinja. Superbrands također diže svoj glas za životinje.

Pjesma 'The Hand Strikes Hard' govori o kanadskom lovu na tuljane, a netom nakon što je snimljena, već je naišla na reakcije posramljenih Kanađana. Koliko je pjesma značajna, govori i činjenica da je PETA, najveća organizacija za prava životinja, prepoznala važnost poruke koju Superbrands prenosi te je javno pohvalila bend na svojem web portalu.

Kontroverzni spot za pjesmu 'The Hand Strikes Hard' nedavno je snimljen u okolici Zagreba.

Snježnom atmosferom spota koja podsjeća na idiličan pejzaž Kanade, bend koji čine Hrvoje, Ivan, Vatroslav te dugogodišnji vegetarijanac, pjevač Adi, želi ukazati na povezanost problema koji se, iako se događa u nama dalekoj Kanadi, i dalje tiče svih stanovnika. Zajedno moramo raditi na tome da brutalnost kanadskog lova na tuljane prestane.

Udruga Prijatelji životinja poziva sve građane na promociju spota 'The Hand Strikes Hard' koja će se održati 18. siječnja 2011. u 20 sati u klubu SAX, Palmotićeva 22/2.

Uz promociju spota, očekuje vas i nastup benda, ograničena serija majica posebno napravljenih za ovaj spot te veganska zakuska uz ugodno druženje.

Spot je režirala i snimila Mariana Cerovečki, a pogledati ga možete i nakon ovog teksta.

O njihovom angažmanu protiv lova na tuljane u Kanadi pjevač Adi rekao je: 'Neke su stvari naprosto pogrešne, a pokolj tuljana u Kanadi jedna je od takvih besmislenih i nehumanih stvari. Scene bezosjećajnih lovaca koji mlate i kolju bebe tuljana, a sve kako bi europske, pa i hrvatske 'dame' i 'estradne zvijezde' mogle zadovoljiti svoju taštinu i u tuđem krznu paradirati ulicama, snažno su se urezale u naša srca. Antun Branko Šimić rekao je da su pjesnici čuđenje u svijetu, ali oni su često i zgražanje i osuda. Tako ni mi nismo mogli šutjeti jer ruka kanadskih lovaca doista udara snažno, okrutno i krvavo.'

Prošle godine ubijeno je više od 200.000 tuljana, a Kanada planira i ove godine započeti s lovom na tuljane zbog njihova krzna. Snimke pokolja koje su obišle i zgrozile svijet pokazale su da su bespomoćni tuljani, stari od tjedan do godinu dana, ubijani mučki harpunima i palicama, a krzno im je bilo oderano dok su još bili živi. Mnoge bebe tuljana bit će i ove godine u tom masakru žive oderane ili će umrijeti zarobljene pod ledom nakon ranjavanja. Ovi tuljani moraju promatrati dok druge bebe tuljana bivaju nasmrt zatučene prije nego što i njih snađe ista krvava kob.

Mnoge zemlje već su prepoznale krajnje okrutnu i nepotrebnu proizvodnju tuljanova krzna, pa su zabranile uvoz. Među njima je i Hrvatska koja je od 2006. u potpunosti zabranila uvoz tuljanova krzna i drugih proizvoda od tuljana.

Ovaj planet i opstanak života na njemu, kojemu prijeti i sve destruktivnije globalno zatopljenje, treba naše aktivno zalaganje i zaštitu svih nas bez obzira na to gdje živimo. Samo tako ćemo spriječiti nepravdu, uništenje i smrt. Upravo je zato pjesma i spot Superbrandsa veliki korak u borbi protiv lova na tuljane.

 

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više