tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+14
Pula
+18
Rijeka
+20
Zadar
+17
Split
+20
Dubrovnik
+22

RAZLIČITI GENETSKI MATERIJALI

Konačno otkriveno zašto žene žive duže od muškaraca

Iako je svima poznato da žene žive duže od muškaraca, ipak nitko točno nije znao što je razlog tomu. Znanstvenici sada vjeruju da je to zato što su žene i muškarci izgrađeni od različitih 'materijala'

Datum objave:
2.12.2009 8:38

Zadnja izmjena:
2.12.2009 9:27

Vezane teme

Znanstvenici su otkrili da genetski materijal muškaraca na neki način stavlja kočnicu na njihovu dugovječnost. Kada žene u svome genetskom kodu ne bi imale dio tog materijala, mogle bi živjeti i dulje.

Upravo to su otkrili japanski znanstvenici. Naime, oni su stvorili ženku miša bez očevih gena. Koristili su se samo genetskim materijalima dvije majke. Uočili su da je tako stvorena ženka miša živjela znatno duže od ostalih ženki koje su u genetskom kodu imale i očevo nasljeđe.

Ovo je prvi dokaz da geni koji se prenose spermijima imaju štetan utjecaj na dugovječnost sisavaca. Znanstvenici navode da su za kraći životni vijek muškaraca odgovorni i teži fizički poslovi, velike odgovornosti te gotovo svakodnevna izloženost stresu.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


modakomoda

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr