Novo izdanje hrvatskog Ellea

Priče o ženama koje su svoje ožiljke pretvorile u - pobjede

12.12.2023 u 13:54

Bionic
Reading

Dea Maria Računica, splitska glumica magičnog pogleda: Maloljetnička trudnoća nije prirodna kao ni da samo jedan roditelj odgaja dijete

Nakon što je prošlom Elle naslovnicom koju je krasila Romkinja Severina Lajtman, istaknuta važnost inkluzije bez obzira na različite životne izbore - uz ponos i prihvaćanje onoga što jesmo, hrvatsko izdanje najpoznatijeg modnog časopisa na svijetu ponovno pomiče granice te u novom izdanju posvećenom sreći donosi priče o magičnim ženama koje su svoje životne ožiljke pretvorile u – pobjede!

Naslovnicu novog izdanja hrvatskog Ellea krasi prelijepa splitska glumica Dea Maria Računica koja ima prilično specifičan životni put: rodila je maloljetna, još u srednjoj školi, samohrana je majka, a radi i kao - postpartum doula, odnosno pomaže novopečenim majkama da se što lakše prilagode na život nakon dolaska bebe. Osim toga, Dea Maria je od rođenja posebna – zbog heterokromije jedno joj je oko plavo, drugo smeđe.

„Nisam se nikad sramila toga, ali bilo je zafrkavanja, pogotovo u djetinjstvu. Znala sam da će kad-tad moja heterokromija postati prednost. Majčinstvo je ono što me je zaista obilježilo. Ne samo da je trudnoća u srednjoj školi jako teška, nego nije ni prirodna. Priroda nije zamislila da samo jedan roditelj odgaja dijete. Društvo u kojem živimo nije strukturirano za žene, a posebno ne za majke i rađanje. Živimo u kulturi u kojoj se još na majčinstvo gleda kao na veliko žrtvovanje zbog vjerovanja da dolaskom djeteta u život prestaje naš vlastiti, no za mene snaga dolazi upravo iz suprotnog pogleda na majčinstvo. Rođenjem djeteta započinje potpuno novi proces u kojem se mi rađamo kao nove osobe. Proces u kojem upoznajemo sebe još dublje, proces u kojem se ponekad izgubimo kako bismo se na kraju pronašle, snažnije nego ikada prije. I na tom putovanju smo zajedno s bebom koja je naše najveće zrcalo i učitelj“, ističe mlada glumica koja je diplomirala je 16. lipnja ove godine predstavom „Novorođena“, posvećenoj upravo majčinstvu i izazovima koje ono donosi.

„Želim pričati o onome što je važno i to se trudim napraviti ovom pričom. Jer kada su majke dobro, kada su majke snažne, kada su majke podržane, tada štiteći njih štitimo našu zajednicu, štitimo našu zemlju“, dodaje Dea Maria Računica, dok glavna urednica hrvatskog izdanja Ellea Jelena Veljača objašnjava kako je zapravo cijeli novi broj posvećen magičnim ženama, ali i svim oblicima osobne sreće i snazi optimizma.

„Novi broj hrvatskog Ellea posvećen je čaroliji ženske snage, odnosno svim magičnim ženama koje poznajemo i koje nas inspiriraju, ali kojima nije bilo lako jer su odabrale kompleksniji životni put. Upravo takav životni put ih je obilježio, ali one ponosno nose sve svoje ožiljke i pretvaraju ih u – pobjede!“ – naglašava Jelena Veljača, dodajući kako su se ožiljci nametnuli kao pečat ovog broja.

Osim Dee Marije, o svojim su, naime, posebnostima progovorile influencerica Lana Biželj, novinarka Andrea Buča te sportašica i fotografkinja Ana Samaržija.

„Ožiljci u zapravo znakovi dobre sreće, posebnosti. Ovo dijete je označeno – bit će sretnije od drugih! Ova žena je označena – ona je magična! Svatko od nas ima neki 'nedostatak', no to je naša najveća snaga! Magija je upravo u toj nesavršenosti koja svojom snagom stvara pobjednice!“ zaključuje Jelena Veljača.

Novi broj hrvatskog izdanja Ellea na čak 260 stranica prepunih inspirativnih priča, mode, ljepote, putovanja i životnih inspiracija na tržištu je od 11. prosinca 2023. do ožujka 2024. godine!