Zdravlje U PRETJERANIM KOLIČINAMA

Zašto duda nije dobra za mušku djecu?

  • Autor: tportal.hr
  • 20.9.2012 10:24:12
  • 20.9.2012 7:00:00

Pretjerano korištenje dude za smirivanje muške djece može dovesti do njihove emocionalne nezrelosti kasnije u životu, pokazalo je novo istraživanje

U prvoj studiji koja se bavi ovim problemom, ekipa istraživača sa Sveučilišta u Wisconsin-Madisonu otkrila je da korištenje dude može dovesti do emocionalnih problema, pogotovo kod muške djece.

Problem nastaje, tvrde stručnjaci, u komunikaciji. 'Kad komuniciramo s bebom, one prvo prepoznaju ton našeg glasa i naš izraz lica', tvrdi autorica studije, profesorica Paula Niedenthal. No kad dijete ima dudu u ustima, ne može nas oponašati, što može dovesti do emocionalne nezrelosti, tvrdi Niedenthal.

Zanimljivo je da kod ženske djece nema posljedice pretjeranog korištenja dude, no kod muške djece ona je izražena kasnije u životu. Grupa studenata riješila je test za mjerenje emocionalne inteligencije, i pokazalo se da oni čiji su roditelji često koristili dudu imaju niže ocjene.


214543,213263,210432,208803

Korištenje dude u pretjeranim količinama ne preporučuje ni Svjetska zdravstvena organizacija, zbog povezanosti s infekcijama uha te zbog promoviranja duljeg dojenja, što je zdravo za dojenčad.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više