Zdravlje NAGOVARANJE DJELUJE

Obitelj vam prigovara? Možda to i nije tako loše!

  • Autor: tportal.hr
  • 20.4.2012 10:47:25
  • 20.4.2012 9:00:00

Kad vas prijatelji i obitelj konstantno nagovaraju na nešto, to vam vjerojatno počne stravično ići na živce. No nova studija pokazuje da takav tip gnjavaže može pozitivno djelovati

Stručnjaci sa Sveučilišta u Lincolnu napravili su studiju na osobama od 30 do 60 godina starosti i doznali da ljudi koji nisu naročito aktivni zapravo vole da ih neko potakne da malo mrdnu stražnjicom.

'Kad mi žena kaže 'idemo nešto napraviti', ako sam na pola-pola, to je upravo inicijativa koja mi treba', kaže jedan sudionik studije.

Čak i mediji mogu pozitivno djelovati na sličan način. Ukoliko stalno u novinama čitate da je vrijeme da krenete trčati, vježbati ili mršavjeti, to vas uistinu može potaknuti da to i učinite.

Kako pojašnjavaju znanstvenici, cilj istraživanja bio je ispitati životni stil sudionika istraživanja te uspostaviti ključne faktore koji najviše utječu na njihove aktivnosti, piše Daily Mail.

'Najčešće prepreke aktivnom životnom stilu bile su posao te druge obveze. Društveno okruženje može pozitivno djelovati na čovjeka, dakako, ako od tog okruženja dolazi poticaj. Kada jednom čovjek postane aktivan i zdrav, prigovaranje drugih nije mu više potrebno. No prigovaranje treba biti nježno jer jedino tako osoba će se odlučiti na mijenjanje navika', istaknuo je dr Richard Keegan, autor studije.


188804,188762,188697,188603
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više