Zdravlje JEDNOSTAVNI TEST

Spol djeteta može se znati u petom tjednu trudnoće

  • Autor: tportal.hr
  • 19.1.2012 9:50:14
  • 19.1.2012 8:49:17

Budući roditelji najčešće što prije žele znati hoće li dobiti djevojčicu ili dječaka, a s novim testom to će moći u petom tjednu trudnoće

Tim doktora iz opće bolnice u Seulu otkrio je da se pretragom majčine krvi može odrediti spol djeteta u petom ili šestom tjednu trudnoće.

Voditeljica tima, doktorica Hyun Mee Ryu, istaknula je da spol djeteta igra važnu ulogu ako je majka nositelj X kromosoma koji uzrokuje teške bolesti poput hemofilije ili mišićne distrofije.

'Fetusi ženskog spola su najčešće ili potpuno zdravi ili nose opasne gene, a kod muške djece često je slučaj da su šanse 50 posto. Stoga roditelji ponekad donose odluku o pobačaju', rekla je doktorica Hyun Mee Ryu za Daily Mail.

Za The FASEB Journal također je istaknula da je najveća dobrobit nove metode ranog određivanja spola djeteta ta što je neinvazivni test koji može pomoći pri određivanju eventualnih abnormalnosti i potvrditi rezultate ultrazvuka koji su često nejasni.

Znanstveni tim koji je otkrio test brine da se njihovo otkriće ne zlouporabi tako da roditelji biraju spol djece na ovaj način.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više