NOVA ISTINA

Muškarci ne mogu spavati od ženskog hrkanja!

07.03.2011 u 09:54

Bionic
Reading

Žene se često žale da ne mogu spavati jer njihovi muževi hrču, ali čini se da je istina zapravo potpuno obrnuta

Najnovije istraživanje pokazuje da se muškarci često jadaju da ne mogu kvalitetno odspavati. Zašto? U tome ih sprečava, kako sami navode, hrkanje njihovih žena. Stručnjaci tvrde da milijuni žena imaju velikih problema s hrkanjem, ali se srame to priznati.


Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 14.000 parova otkrilo je da se oko 30 posto muškaraca žali na hrkanje svojih partnerica. Među ženama se na isto požalilo njih 20 posto. To su rezultati koji u potpunosti mijenjaju situaciju s obzirom na to da se muškarce najčešće optuživalo za hrkanje.

Inače, hrkanje je pojava do koje dolazi kada se meko tkivo u pozadini grla pomiče dok osoba udiše i izdiše zrak. Hrkanje se puno češće javlja kod ljudi koji su gojazni, koji puše, ali i kod onih koji svakodnevno konzumiraju alkohol. Gledano prema spolu, muškarci su zaista ti koji češće hrču tijekom spavanja.

Stručnjaci upozoravaju da hrkanje nije bezazlen problem te da ga se stalno neopravdano zanemaruje. Smatraju da bi se o njemu trebalo više raspravljati jer je riječ o jednom od najučestalijih problema spavanja.