Ljubav i seks NEOBIČNA IDEJA

Otvara se odmaralište u kojem će raditi samo plavuše

  • Autor: tportal.hr
  • 6.10.2010 11:40:36
  • 5.10.2010 10:35:00

Litvanska kompanija Olialia planira na Maldivima otvoriti odmaralište u kojem će biti zaposlene isključivo plavuše, a njihov neobičan poslovni potez kritičari smatraju diskriminirajućim

Plan je kompanije namamiti što više turista u odmarališta na egzotičnim Maldivima, a nadaju se da će im plan uspjeti zaposle li samo plavuše. Na direktnim letovima radile bi također isključivo plavokose stjuardese.

U Olialiji već rade plavuše, a kompanija ima nekoliko različitih poslovnih interesa, od prodaje hrane do iznajmljivanja limuzina i organiziranja zabava u najpopularnijim litvanskim klubovima.

Direktor kompanije Giedre Pukiene za BBC je rekao da želi srušiti stereotip da su plavuše manje inteligentne: 'Naše djevojke su jako pametne, sva imaju diplomu.'

Ako se sve odvijalo prema planu, odmaralište bi se trebalo otvoriti 2015. No neobičan poslovni projekt mnogi su kritizirali, jer ideja zvuči prilično seksistički i rasistički. Vlasniku će u svakom slučaju veliki problemu u ostvarenju ideje predstavljati i lokalni zakoni, prema kojima mora zaposliti najmanje 50 posto osoblja. Ne treba naravno posebno napominjati da lokalno stanovništvo na Maldivima nema plavu kosu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više