NIŠTA BEZ SEKSA

Kako probuditi strast u vezi

06.11.2009 u 09:42

Bionic
Reading

Svakodnevica često uguši seks. Lista prioriteta se mijenja i financijski, ali i brojni drugi problemi postaju važniji. Nije čudno što seks stoga često pada ne u drugi, nego u deseti plan

Ovakav scenarij posebno je uočljiv kod žena. Nađu se u dugoj vezi koja je izgubila svoju početnu strast, pa seks počnu smatrati nečim manje važnim. To je velika pogreška. Kako probuditi staru strast i dati priliku vašem seksualnom životu?

Učinite seks prioritetom
Kada imate financijskih problema, svoju pažnju usmjerite na rješavanje toga i napravite nekakav plan. Jednako tako treba biti i sa seksom. Uzmite si vremena i razmislite o seksu. Prisjetite se kako je bilo na početku veze. Donesite odluku da ćete barem svaki drugi dan pronaći vrijeme za seks. Učinite ga dijelom svoga rasporeda i neka postane prioritet. To je dobar početak za žene koje su seks potisnule na kraj svoje liste prioriteta.

Maštajte i napravite listu želja
Istražite osjetila
Dodir je vrlo moćan način poticanja na seks. Nježno dodirivanje uzrokuje buđenje mnogih hormona poput endorfina i oksitocina. I samo razmišljanje o dodirivanju može prouzročiti buđenje oksitocina i stvaranje želje. Razmislite o senzualnoj masaži s partnerom. To je užitak u kojem ćete oboje uživati.

Napravite listu želja

Što biste voljeli doživjeti u seksualnom druženju, a još uvijek niste? Želite li strasno voditi ljubav u kinu? Ili možda želite to učiniti negdje u prirodi, na otvorenom? Napravite listu svojih maštarija i snova, a onda je kasnije pokažite partneru. Kada vam sljedeći put bude dosadno, izvadite popis i rješavajte točku po točku.

Maštajte

Maštanje je sjajan način za punjenje seksualnih baterija. Što se žena osjeća seksipilnije, više uživa u seksu. Maštati se može na bilo kojemu mjestu i u bilo koje vrijeme. Zadubite se u svoja maštanja. Zamislite scenu, osjetite dodire i poljupce. Učinite to sastavnim dijelom svoga života. Poznato je da muškarci često razmišljaju o seksu, pa su stoga i češće spremni na seks. Prebacite se i vi na takav 'program', pa ćete češće zajednički uživati u vatrenim druženjima.

Odjenite seksi rublje
Mnoge žene seksi rublje čuvaju za posebne prilike. To je loše razmišljanje. Iznenadite češće partnera ovakvim tretmanom. Kupite novo rublje i pripremite modnu reviju za njega. Muškarci su vizualni tipovi i sasvim sigurno ćete im razbuditi maštu ovakvim pristupom. Seksi rublje učinit će i da se vi osjećate seksipilnije i ljepše. Nagradite se oboje lijepim trenucima.

Podijelite priču za laku noć
Naravno, ne govorimo o bajkama poput Snjeguljice i Pepeljuge. Pronađite ili izmislite seksi pričice koje će vam uljepšati vrijeme prije spavanja. Pričajte vi njemu, ali neka i on priča vama. Takav način komunikacije budi osjetila. Nema sumnje, nakon nekoliko dana ovakvog komuniciranja zasigurno ćete i sami htjeti stvoriti svoju priču. I vaša priča nastala pod plahtama bit će uvertira za neku drugu priču idućih noći.