Ljubav i seks MIRAN SAN SAMO ZA MUŠKARCE

Nakon seksa ona se odmah baca na kućanske poslove

  • Autor: tportal.hr
  • 30.9.2009 11:02:10
  • 30.9.2009 10:34:56

Nakon vođenja ljubavi, muškarac legne i mirno zaspe. Žena se pak lagano izvuče iz kreveta i baci se na kućanske poslove. To je jedna od muških fantazija koja, vjerovali ili ne, postoji i u stvarnosti

Proučavajući voćne mušice, znanstvenici su otkrili na koji način funkcionira seks kod te vrste. Mužjaci voćne mušice tijekom seksa proizvode peptid koji ima snažan utjecaj na ženku.

Zahvaljujući tom kemijskom spoju, ženka nakon seksa ostavlja mužjaka da se odmori, a ona kreće na posao. Odmah nakon seksa, ženka kreće u potragu za sigurnim mjestom na koje će moći položiti jaja.

Otkriveno je da je takvo ponašanje ženki znatno intenzivnije nakon seksa nego u uobičajenim okolnostima. Smatra se stoga da to nije dobrovoljno ponašanje, nego da je riječ o utjecaju seksualnog peptida koji im prenose mužjaci tijekom seksa.

Budući da vinske mušice imaju mnoge genetske sličnosti s ljudima, stručnjake stoga ne začuđuje ponekad slično ponašanje i među ljudima.

Voćne mušice, baš kao i ljudi, spavaju tijekom noći, aktivne su tijekom dana te imaju popodnevni odmor. Često su služile znanstvenicima za istraživanje o navikama spavanja ljudi.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više