Ljubav i seks NOVO DOBA

Za čim više žudimo - seksom ili Facebookom?

  • Autor: tportal.hr
  • 9.10.2012 10:44:22
  • 9.10.2012 9:22:01

Provjeravanje društvenih stranica veće je iskušenje od seksa i cigareta, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja

Znanstvenici s Chicago University's Booth Business School proveli su istraživanje, odnosno nadzor uz pomoć BlackBerryja. Nadzirali su snagu volje i želje ispitanika tijekom sedam dana vezano uz pregledavanje društvenih stranica.

U istraživanju je sudjelovalo 250 ispitanika, a pokazalo se da svi žude za interakcijom pomoću fotografija, statusa i komentara. Točnije, ta žudnja je bila jača nego, primjerice, žudnja za seksom i cigaretama.

U sedam dana ispitanici su odlazili na društvene mreže sedam puta dnevno, ukupno 14 sati. Ispitanici su ocjenjivali intenzitet svoje želje za Facebookom, Twitterom ili drugom društvenom mrežom u odnosu na neke druge užitke poput seksa. Pokazalo se da je najintenzivnija žudnja za društvenim mrežama.

'Najvjerojatnije je ta želja toliko snažna zato što su društvene mreže lako dostupne pa im je teško odoljeti. Usto, aktivnost na društvenim mrežama ne zahtijeva previše naporan angažman. Zbog svega toga društvene mreže uzrokuju veću ovisnost', pojasnio je za Guardian Wilhelm Hofmann, voditelj istraživanja.

218612,205480,216551,218462
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više