na društvenim mrežama

U skladu s trendovima: Ovo su najpopularniji stilovi dizajna interijera

11.11.2023 u 17:34

Bionic
Reading

Instagram i TikTok izdvojili su se kao ključna odredišta za dolazak do ideja za uređenje doma u skladu s nekim od suvremenih stilova

Društvene mreže godinama su mjesta na kojima se postavljaju i ruše trendovi, kako u modi, tako i u dizajnu interijera. Iako ćete na profilima posvećenima ovoj tematici pronaći zaista ponešto za svaki ukus, nekoliko se trendova izdvojilo, a u nastavku donosimo šest najpoželjnijih.

Položene sofe

Popularna serija 'Daisy Jones & the Six' zaslužna je za povratak položenih sofa, stila iz 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su kauči postavljeni u udubljenje u podu bili iznimno popularni.

Hashtag #ConversationPits ponudit će vam pregršt inspiracije kako urediti dnevni boravak tako da imate izdvojen dio za druženje ili pomoću fizički sniženog prostora (što nije uvijek izvedivo) ili postavljanjem sofa s niskim sjedalima uz niske stolove, čime se stvara intimnija i ugodnija atmosfera.

Barbiecore

Fama oko filma Grete Gerwig o najpoznatijoj lutki u povijesti narasla je i zahvaljujući opsjednutosti korisnika TikToka ružičastim detaljima.

Vidjeli smo mnoge varijacije ove boje kako dolaze i odlaze iz mode, ali ova nijansa neće brzo nestati. I nemojte se zavaravati - barbiecore uopće ne mora biti kičast ili samo za djevojčice!

Možete ga učiniti decentnim pomoću ružičastog komada namještaja, zida ili samo nekoliko retro detalja, kao što su rustikalni predmeti ili uzorak pločica u dizajnu šahovske ploče.

Eklektični chic

Ovaj trend predstavlja razne načine spajanja naizgled nespojivog - kombiniranje predmeta i komada namještaja koji na papiru nikako ne bi išli zajedno, no u stvarnosti na gotovo čudesan način čine savršen spoj.

Od folklornih tapeta, preko vintage slika u modernim kuhinjama, do ukrasnih jastučića u žarkim uzorcima boja, ovaj stil poziva na eksperimentiranje i postizanje magične alkemije u domu.

@camillelenore Replying to @namedafterband if you love collecting pieces from a range of eras, styles, and colors, chances are you prefer eclectic home decor! #homedecor #vintageapartment #eclecticstyle ♬ Wes Anderson-esque Cute Acoustic - Kenji Ueda

Organizacija ostave

Ono što su nekoć bili ormari s pedantno izloženim cipelama, danas su - ostave. Popularnost vješto složenih predmeta u kuhinjskim ormarima dosegla je nevjerojatne visine, s ogromnim brojem pratitelja ovog trenda koji uživaju u novim zamislima za preuređenje walk-in ormara, a koji su tradicionalno bili tek prostori za odlaganje. Danas su umjetnost za sebe.

Cottagecore

Ako ste primijetili porast idiličnih pejzaža koji preplavljuju vaš feed na društvenim mrežama, postoji velika šansa da vas je pronašao algoritam za cottagecore. Ovaj trend ostaje jedan od najpopularnijih na platformi kao težnja povratku ideji idiličnog života na selu.

No nije riječ samo o pogledu na šume i polja cvijeća, sve ono što je nedostižno stanovnicima gradova. Naime trend se fokusira na obrte poput drvodjelstva, tiskanja, vezenja te izrade keramike i tkanina kao načine povratka jednostavnim zadovoljstvima u životu.

Skandinavski maksimalizam

Možda zvuči kao oksimoron, ali dva naizgled suprotna dizajnerska pokreta pokazala su se toliko savršeno usklađenima da se čini kao da su oduvijek išli zajedno.

Iako su Skandinavci poznati po besprijekornom minimalizmu, društvene mreže dokazale su da njihovi motivi, poput prirodnih drvenih podova i minimalističkih komada, vješto nadopunjuju raskošni dodaci, poput glomazne keramike, statement umjetničkih slika ili masivnih komada namještaja.