PET PRAVILA

Što napisati u SMS poruci nakon prvog izlaska

26.09.2012 u 12:37

Bionic
Reading

Više nije važan samo dojam koji ostavljate na prvom izlasku, nego i kakvu ćete poruku poslati nakon što ste otišli svatko svojoj kući. Kriva riječ može vas izbaciti iz igre

Koju je SMS poruku najteže napisati? Onu koju šaljete nakon prvih izlazaka s osobom koja vam se sviđa, pokazuje novo istraživanje. Britancima treba prosječnih četrnaest i pol minuta da bi sročili poruku kojom zahvaljuju za lijepu zajedničku večer.

Istraživanje koje je provela stranica Match.com, a prenosi Daily Mail, govori da se oko trećine ispitanika pribojava da će ih odabranik/ica odbaciti pošalju li neprikladnu poruku. I doista, istraživanje pokazuje da pravopisne greške ili prežvakane fraze mogu 'ohladiti' vezu. Partneri također ne vole kada dobiju drugu poruku prije nego što su odgovorili na prvu, a i pretjerana uporaba smajlića može iritirati.

Statistika također govori da čak 60 posto više muškaraca nego žena šalje svoje poruke prijatelju na provjeru. Ovo su muke koje muče uglavnom muškarce jer pokazalo se da preko polovine žena očekuje da muškarci naprave prvi SMS korak.

'Više nije važan samo dojam koji ostavljate tijekom prvog izlaska, jednako je važna poruka koju ćete poslati poslije, upravo o njoj može ovisiti hoćete li dobiti novu priliku', komentira naručiteljica istraživanja Kate Taylor.


Nekada je vrijedilo nepisano pravilo da nakon prvog izlaska treba pričekati tri dana prije nego što se ponovno javite odabraniku/ici. 'Izum online sastanaka, e-mailova SMS poruka doveo je do toga da pismena komunikacija postaje sve važnija u ostavljanju dobrog dojma na partnera', komentira Taylor.

215553 ,215078 ,210708,212799

Ekspertica stranice Match.com Kate Taylor također nudi pet pravila za uspješne SMS poruke nakon prvih sastanaka.

1.Poruke moraju biti neopterećujuće i privlačne. Ne dolazite u napast da iskazujete snažne emocije. Radije pronađite simpatičan način da iskažete koliko vam je drago što ste susreli osobu kojoj je šaljete – i ništa više od toga.
2.Budite tajanstveni. Ne morate odgovoriti na svaku poruku. Zapravo, bolje je ako ne odgovorite jer time ćete učiniti da vaš partner/ica više cijeni one koje dobije.
3.Ne koristite poruke kao Facebook statuse. Ne šaljite obavijesti o baš svemu što radite ili vam padne na pamet. Zatrpavanje porukama neće stvoriti pozitivan dojam o vama.
4.Šaljite samo jednu poruku i strpljivo čekajte odgovor. Ne paničarite ako odgovor ne stiže odmah. I nikada ne šaljite poruku sadržaja 'Jesi li dobio/la moju poruku?'
5.Budite zabavni. Vaše poruke ne moraju frcati duhovitostima, ali svaka zabavna poruka učinit će sto puta više od ozbiljnih misli. I manje ćete crvenjeti ako ih pokaže prijatelju ili prijateljici.