KAD ZAVLADA LJUBOMORA

Zašto se večera s bivšim smatra prevarom?

18.07.2012 u 11:01

Bionic
Reading

Premda odlazak na kavu s bivšim partnerom može djelovati sasvim nevino, znanstvenici upozoravaju kako se treba zadržati samo na šalici kave, a odlazak na zajednički obrok, prema najnovijoj studiji, mogao bi poprilično zakomplicirati cijelu situaciju

Odlazak na ležernu popodnevnu kavu ili na piće nakon posla znak je kako se bivši partneri, usprkos prekidu, i dalje dobro slažu te uživaju u zajedničkom društvu. No ako uz piće bivši partneri naruče i hranu, to bi moglo promijeniti i zakomplicirati cijelu situaciju. Naime, nova studija Sveučilišta Cornell pokazala je kako odlazak na ručak ili večeru s bivšim partnerom kod sadašnjeg partnera izaziva poveliku dozu ljubomore, piše Yahoo Shine.

Znanstvenici su istraživanjem obuhvatili parove od kojih jedan partner održava prijateljske odnose s bivšim partnerom. Rezultati istraživanja su u konačnici pokazali kako, bez obzira na spol, odlazak na ručak ili večeru s bivšim kod sadašnjeg partnera izaziva puno više ljubomore nego neobavezni odlazak na kavu. Kako kaže voditelj istraživanja Kevin M. Kniffin, rezultati istraživanja su pomalo iznenađujući, ali i smiješni te slikovito dodaje kako nije mogao vjerovati da će žvakanje hrane izazvati jaču ljubomoru od puhanja u vruću šalicu kave.

Do kraja istraživanja znanstvenici nisu uspjeli otkriti da li odlazak na večeru ili ručak s partnerom izaziva veći osjećaj ljubomore zašto što pobuđuje sumnju da partner još uvijek gaji osjećaje prema bivšem te da postoje veće šanse za prevarom ili pak odlazak na zajednički obrok smatraju intimnijim druženje od odlaska na piće.