AVANTURE TRI PRIJATELJA

Pogled na Dubrovnik kroz kameru BBC-ja

17.06.2011 u 12:30

Bionic
Reading

Na drugom programu HRT-a 21. i 22. lipnja u 20 sati prikazat će se epizoda snimana u Dubrovniku u sklopu popularnog putopisnog serijala 'Three men in the boat' britanske TV kuće BBC

Objava na BBC-ju nastavak je izvrsne promotivne kampanje Dubrovnika u svijetu nakon nedavne objave na CNN-ovu portalu s reportažom o porijeklu kravate. Atmosferu sa snimanja emisije iz hotela Excelsior možete pogledati ovdje.

Dubrovački hotel Excelsior pripremio je iznenađenje britanskim komičarima Dara Ó Briain, Rory McGrath i Griff Rhys Jones, ujedno i voditeljima britanskog serijala tako da je u 'Galeriji slavnih' uvrstio fotografiju glumaca iz šoua uz bok engleske kraljice, Morgana Freemana, Liz Taylor i drugih.

Reakciju poznatih britanskih glumaca i komentare na viđeno zabilježile su kamere BBC-ja. Uz kadrove iz Hotela Excelsior, ekipa BBC-ja snimala je gradsku jezgru Dubrovnika, kao i glumce koji veslaju iz stare gradske luke, što je iznimna promocija Dubrovnika na BBC-ju.

Radi se o serijalu koji prati avanture tri prijatelja dok plove brodom zanimljivim destinacijama. Posljednjih nekoliko godina na britanskoj nacionalnoj televiziji bilježi gledanost od gotovo četiri milijuna gledatelja po epizodi. Do sada su emitirali putovanja kroz Englesku, Škotsku i Irsku, a u ovoj će epizodi po prvi put prikazati avanture iz Hrvatske, Crne Gore i Italije.