biser jadrana

Hrvatski grad treći put proglašen vodećom europskom destinacijom za kruzere

15.03.2024 u 14:37

Bionic
Reading

Dubrovnik se smatra jednim od najljepših gradova na našoj obali. Ovaj biser Jadrana, kako mu mnogi tepaju, svojom ljepotom mami domaće i strane turiste. A Dubrovnik je sada dobio još jedno prestižnu nagradu

U sklopu svečane dodjele nagrada World Travel Awards 2024, koja se 6. ožujka održala u Berlinu, Dubrovnik je osvojio visoko priznanje u kategoriji Vodeće europske destinacije za krstarenja 2024. Dubrovniku je ovo treći put da je osvojio ovo laskavo priznanje, nakon što je mu je ista nagrada uručena 2021. i 2023. godine.

Dubrovnik je nagradu vodeće europske kruzing destinacije izborio u konkurenciji između još 10 gradova, a to su redom: Atena, Cannes, Kopenhagen, Edinburgh, Lisabon, Oslo, Venecija te tri turska grada - Bodrum, Izmir i Kuşadası. Glasovanje za europske kategorije dodjele nagrada World Travel Awards trajalo je do 4. veljače 2024., a glasali su profesionalci u turizmu, mediji i turistički potroša

A ova nagrada nije mogla doći u bolje vrijeme, obzirom da Hrvatska također okrunjena za najbolja europska destinacija za istraživanje 2024. godine prema izboru Lonely Planeta.

Smješten na samom jugu Hrvatske svojim slikovitim ulicama i fascinantnom poviješću Dubrovnik privlači 1,5 milijuna turista svake godine. Naime, upravo je on jjedan je od posljednjih preostalih zidinama utvrđenih gradova na svijetu, a dubrovački Stari grad čak je uvršten na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Dalmatinska destinacija je popularno mjesto i za obožavatelje Igre prijestolja, budući da je sam grad u biti King's Landing i prepun je važnih mjesta iz serije, uključujući i 'stepenice srama' Cersei Lannister. Uz to, grad je bio domaćin glumcima i ekipi HBO-ove serije više puta.

Inače, World Travel Awards predstavlja prestižni program nagrađivanja u području putovanja i turizma, a pobjeda u ovoj kategoriji smatra se vrhunskim priznanjem zlatnog standarda diljem svijeta.