Obitelj i dom DOMINACIJA LJEPŠEG SPOLA

Žene zarađuju više od muškaraca

  • Autor: tportal.hr
  • 21.7.2010 12:42:45
  • 21.7.2010 12:00:46

Prema najnovijem istraživanju, čak trećina žena zarađuje više od svojih partnera i time ima glavnu ulogu u prehranjivanju obitelji. Nastupio je novi poredak; umjesto da kod kuće peku kruh kao prije, žene sada na poslu zarađuju za kruh

Nastupanjem velikih promjena na tržištu rada te otpuštanjem viška radnika, muškarci su izgubili dominaciju u većim prihodima. Broj obitelji u kojima je otac 'domaćica' svakim danom sve više raste. Tako sada u svakoj četvrtoj obitelji majka ima uspješnu karijeru, a otac ostaje kod kuće i brine se za djecu.

Žene priznaju da je ovaj obrnuti poredak uloga promijenio i uloge u vezama. Neke žene priznaju da su nove uloge vršile negativan pritisak na odnos s partnerom stoga su odlučile napustiti dotadašnji posao.

Mnoge žene nakon što zatrudne određeno vrijeme ne rade, no većina ih priznaje da bi se htjela vratiti na posao, bilo na puno radno vrijeme ili na pola radnog vremena.

S takvim stavom i željama žena, znanstvenici ističu da su promjene u ulogama unutar veza jednostavno nužne, a to se posebice ističe na partnere koji imaju djecu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više