RECEPT

Svinjska baby rebrica na američki način

09.12.2009 u 16:10

Bionic
Reading

Priprema ovog recepta nije jednostavna ni brza, ali, vjerujte nam, svaka sekunda provedena nad njim isplatit će vam se mnogostruko. Pečeno meso toliko je mekano da gotovo otpada s rebaraca i učinit će vam se da se jednostavno otapa u ustima

Potrebni sastojci:

1 kg svinjskih rebrica (u komadu i širine do 15 cm)
8 žlica smeđeg šećera
3 žlice soli
1 žlica mljevene čili papričice
1/2 žličice mljevenog papra
1/2 žličice povrtnog dodatka jelima
1/2 žličice sušene majčine dušice
1/2 žličice luka u prahu
150 ml bijelog vina
2 žličice octa
2 žličice umaka worchester
1 žličica meda
2 režnja češnjaka

Priprema:

U zdjelu stavimo smeđi šećer, sol, mljevenu čili-papričicu, mljeveni papar, povrtni dodatak jelima, sušenu majčinu dušicu, luk u prahu, te sve dobro pomiješamo. Rebrica polegnemo na dovoljno veliku i čvrstu aluminijsku foliju u koju ćemo ih umotati.

Zatim rebrica obilno pospemo pripremljenom smjesom začina i dobro utrljamo. Alu foliju zatvorimo te sve zajedno stavimo u hladnjak da se marinira najmanje sat vremena. U lonac ulijemo bijelo vino, ocat, worchester, dodamo med i protisnuti češnjak, izmiješamo sastojke, stavimo na vatru i čim zavrije maknemo s vatre.

Rebrica izvadimo iz hladnjaka, jedan kraj aluminijske folije otvorimo, ulijemo prokuhani umak te foliju ponovo zatvorimo da umak tijekom pečenja ne ističe. Marinirana rebrica u foliji stavimo na lim za pečenje te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu, na 110° C, na dva i pol sata.

Gotova rebrica izvadimo na lim za pečenje, a sokove od pečenja prelijemo u lonac i kuhamo na laganoj vatri, uz povremeno miješanje dok umak ne reducira. Zatim, umakom premažemo rebrica te sve zajedno još jednom stavimo u zagrijanu pećnicu pod gril i s otvorenim vratima od pećnice zapečemo, po prilici minutu, odnosno toliko da dobijemo sjajnu glazuru.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com