Obitelj i dom RADIONICA WALDORFSKE ŠKOLE

Kako priče pomažu djeci u razvoju

  • Autor: tportal.hr
  • 4.6.2012 11:54:35
  • 4.6.2012 10:59:34

Poznata 'doktorica priča' Susan Perrow u Waldorfskoj školi u Zagrebu održat će radionicu discipline Tapiserija 4. i 5. lipnja od 15 do 20,30 sati

U srijedu, 6. lipnja od 18 sati, Susan Perrow održat će i predavanje u Waldorfskoj školi na temu 'Imaju li djeca pravo na djetinjstvo'.

Kako pomoći svom djetetu na putu socijalizacije koja može nehotice uništiti djetetovu individualnost i snagu volje? Kako mu dati pouku i korigirati ponašanje bez apstraktnog moraliziranja? Kako razvijati imaginaciju? Sve je to moguće postići koristeći iscjeliteljsku moć priče. Priča lako nalazi put do dječje duše, a ako je bogata lijepim slikama i istinitom simbolikom, može dotaknuti najdublje slojeve duše i tamo ostaviti trajan utisak mijenjajući pritom djetetov odnos prema sebi i svijetu.

Susan Perrow, australska je pedagoginja i spisateljica koja ukazuje na iscjeljujuću moć bajki i priča za djecu. U svojoj knjizi Terapeutske bajke i priče, koja je prevedena i na hrvatski jezik (Ostvarenje) objašnjava kako umjetnička snaga metafore može pomoći djetetu da na podsvjestan način izađe na kraj sa svojim strahovima, tugama, frustracijama... Osim što su u knjizi sakupljene priče s raznih strana svijeta, razvrstane prema ponašanjima kojima se obraćaju, autorica također poučava čitatelja kako da sam kreira priču za svoje dijete.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više