PREZAPOSLENE ŽENE

Većina majki svakodnevno treba pomoć oko čuvanja djece

20.09.2011 u 08:00

Bionic
Reading

U novom filmu 'I don't know how she does it' glumica Sarah Jessica Parker čudesno usklađuje karijeru u financijskoj tvrtci i majčinstvo. Ipak, čini to uz svesrdnu pomoć dadilje. U stvarnom životu to izgleda malčice kompliciranije

Mnoge zaposlene majke ne mogu si priuštiti cjelodnevnu niti dodatnu popodnevnu pomoć dadilje. Umjesto toga oslanjaju se na bliski krug od desetak prijatelja i članova obitelji koji im uskaču kad zagusti. A to je zbog radnog ritma – gotovo svakodnevno.

Istraživanje, koje je proveo trgovački lanac Tesco u sklopu kampanje 'Pomoć majkama', pokazalo je da zaposlene majke tako dodatnu pomoć oko djece zatraže za čak deset sati tjedno. Svaka dvadeseta žena koristi čak 31 sat pomoći tjedno.

Prvo koga nazovu su njihove majke, a slijede prijatelji, susjedi i druge majke djece. Pomažu i svekrve, kao i djedovi.

Na vidjelo je izašlo da bi čak 67 posto majki moralo ostaviti sadašnji posao da nisu koristile mrežu obitelji i prijatelja da im pričuvaju djecu.

Oko 58 posto žena izjavilo je da nitko iz 'mreže' ne traži novac za usluge čuvanja djece, a pola njih reklo je da prijateljima uslugu vrate čuvanjem njihove djece.