NAJSKUPLJI STAN VELIKE BRITANIJE

Pogledajte kako izgleda stan vrijedan milijardu kuna

20.04.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Rinat Ahmetov, najbogatiji Ukrajinac i vlasnik nogometnog kluba Šahtar, u kojemu je velika zvijezda Darijo Srna, počastio se najskupljim stanom u Velikoj Britaniji te za njega izdvojio pravu sitnicu - 136 milijuna funti, odnosno 1,1 milijardu kuna

Rinat Ahmetov, bankar, industrijalac i jedan od najbogatijih ljudi u Ukrajini, hrvatskoj javnosti poznat kao vlasnik ambicioznog

nogometnog kluba Šahtar, nedavno je postao vlasnikom ekskluzivnog i luksuznog stana u elitnoj londonskoj četvrti One Hyde Park.

Kako se Ahmetovo bogatstvo procjenjuje na gotovo 10 milijardi funti, ukrajinskom oligarhu vrtoglava cijena stana od 1,1 milijardu kuna očito nije predstavljala velik problem, a kako donosi Financial Times, u njega planira uložiti dodatnih 60 milijuna funti, odnosno 500 milijuna kuna za potrebe uređenja. Zgrada u kojoj se nalazi najskuplji stan Velike Britanije vrhunski je opremljena te nudi privatno kino, bazen, saune, teretanu i vinski podrum.

Luksuzni penthouse na 2.322 kvadrata prostire se na čak tri kata, a iz njega se pruža predivan pogled na londonski Hyde Park. Zgrada u kojoj se nalazi ima najviši mogući sustav osiguranja koji se temelji na prepoznavanju rožnice, a za dodatnu sigurnost tu su i neprobojna stakla te soba za paniku.