NAKON DUBROVNIKA

Ekskluzivni koncept store Maria odsad i u Zagrebu

05.12.2010 u 23:12

Bionic
Reading

Nakon Dubrovčanki, odsada će i Zagrepčanke moći uživati u modnim poslasticama vrhunskih svjetskih dizajnera

Alexander Wang

Originalno izdanje ovog koncepta predstavljeno je prije tri godine u Dubrovniku gdje je otvoren prvi Maria butik s ponudom kolekcija do tada nikad prodavanih dizajnerskih veličina u Hrvatskoj kao što su Yves Saint Laurent, Jil Sander, Miu Miu i Celine. Nakon Dubrovnika, koncept store Maria svoja će vrata otvoriti i u Zagrebu. U samom centru grada, u Masarykovoj, u dućanu koji je dizajnirao poznati milanski arhitekt Marco Bonelli, Maria će uz već navedene slavne brendove, nuditi i prve linije odjeće i accesoirea nekih od najeminentnijih modnih brendova na svijetu među kojima su Givenchy, Balmain, Maison Martin Margiela, Stella McCartney, Chloe, Marni, Vionnet, Tom Binns, Erickson Beamon, Giuseppe Zanotti Design, Gianvito Rossi, Faliero Sarti i još mnogih drugi.

Osim toga, unutar koncepta modni zaljubljenici naći će i birane naslove iz opusa velikih izdavača modnih monografija, biografija i specijala kao što su Steidl, Taschen, Flammarion i Skira. 

Maria Zagreb donosi i čitav niz novih superšik brendova i kolekcija – američki hit-dizajner Alexander Wang osvojio je modni svijet svojim edgy modernim stilom koji obožavaju njegove prijateljice topmodeli poput Liye Kebede i Lily Donaldson, pripijene i seksi koktel haljine koje potpisuje Antonio Berardi redovno nose najbolje odjevene pripadnice hollywoodske elite kao što je glumica Gwyneth Paltrow, dok je švedski Acne Jeans svojim trapericama, svilenim haljinama-tunikama i kožnim jaknama, u samo nekoliko godina stekao kultni status među europskim i američkim fashionisticama. 

Novost je i izbor prestižnih dizajnera accesoirea – Nicholas Kirkwood svoju je dominaciju u svijetu cipela potvrdio superuspješnim kolekcijama za kuću Rodarte, cipele Camille Skovgaard obožavaju Rihanna i Halle Berry, dok je prva kolekcija cipela dizajnera Buraka Uyana, koji je prije radio za kuće Ungaro i Giambattista Valli, jedna od najiščekivanijih za predstojeću sezonu. Najveća novost koju donosi Maria Zagreb jest dolazak kolekcije haljina, cipela, torbica i remena sa potpisom velikog Azzedinea Alaije, jednog od najutjecajnijih dizajnera suvremene mode uz Rei Kawakubo i Miucciu Pradu, koje ga često navode kao svoj veliki uzor i inspiraciju.

Povodom lansiranja koncepta ekskluzivno će biti predstavljena izložba unikatnih haute couture modela linije 'Artisanal' avangardne pariške kuće Maison Martin Margiela.

'Maria koncept store nije zamišljen kao sezonsko mjesto obilježeno zvučnim imenima već smo od samoga početka htjeli stvoriti promišljeno postavljenu modnu priču koja ne nudi tek trendove sa piste već ono što je najvažnije i najdugotranije - stil. Svaki komad odjeće pažljvo se bira u showroomu kako bi korespondirao sa ostalim modelima. Cilj nam nije postavljanje centra luksuza već centra stila i mode koji će educirati i intrigirati svoje posjetitelje raznim sadržajima bilo da se radi o promocijama novih knjiga i monografija ili o modnim izložbama,' izjavila je povodom otvaranja Marija Obrvan, osnivačica i vlasnica koncepta.