NEW YORK FASHION WEEK

Spavaćica postaje parti odjeća

15.09.2010 u 15:49

Bionic
Reading

New York je punih tjedan dana centar svijeta kad je moda u pitanju, a u utorak su svoje kolekcije za proljeće/ljeto pokazale modne kuće koje obožava cijela vojska slavnih. Briljirali su Herve Leger, Vera Wang, Narciso Rodriguez i Badgley Mischka

Proljeće i ljeto bili su u punom cvatu u New Yorku, osobito kad su na pistu svoje dizajnerske uratke poslali Vera Wang i Narciso Rodriguez. Njihove su kreacije obilovale cvjetnim printom.

Vera Wang poznata je po lepršavim vjenčanicama, no njezin osobni stil naginje rock chicu i taj je element bio osobito vidljiv u načinu na koji je utegnula ženstvene bluzice u olovka suknje i na sve to predvidjela gležnjače s platformom. Izgled žene je još uvijek seksipilan.

Narciso Rodriguez oživio je spavaćicu pretvorivši je u parti odjeću. Dizajner, kojeg obožavaju glumice Rachel Weisz i Sarah Jessica Parker, pokazao je tanke bretelice u gotovo svim bojama, od boje šampanjca do vatreno crvene.

Pravi kontrast toj jednostavnosti pokazao je Max Azria svojim strukturiranim haljinama dizajniranim za modnu kuću Herve Lerger, uz koje idu korzeti. Da će za njima ludjeti slavni na crvenom tepihu, upućivale su Blake Lively, Sophia Bush i Ashley Simpson u prvim redovima na reviji. Čak su i prepoznatljive Legerove uske trakaste haljine dobile primjesu u vidu čipke i mrežastih nadslojeva.

Dizajnerski dvojac Badgley Mischka inspiraciju je pronašao u filmu 'White Mischief' iz 1987, s Gretom Scacchi u glavnoj ulozi, u kojem je radnja preselila u 40-e, kada je imućna žena posjetila Keniju i pronašla romansu i avanturu.
'Odjeća istupa iz tog filma i kroči našom modnom pistom', rekao je Badgley u intervjuu uoči revije. No, bilo je tu i elemenata 70-ih, osobito osvrnemo li se na pop kulturu.

G-Star
u svoje je prve redove privukao svoje slavne poklonice Liv Tyler i Kelly Osbourne, a svojim je mladenačkim jeans komadima odjeće i opet pokazao čiji će potpis biti must have i idućeg proljeća.