GLAMUROZNI CRVENI TEPIH

Za najveći modni događaj odabrale haljine iz H&M-a

03.05.2016 u 13:42

  • +11

U haljinama iz H&M-a na Met Gali

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Već drugu godinu zaredom H&M odijeva neke od slavnih ljepotica na gala zabavi Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit, najvećem modnom događaju, a ove godine u haljinama švedskog modnog gignata na crvenom tepihu zablistali su Ciara, Jennifer Hudson, Hailee Steinfeld, Lucky Blue, Pyper America Smith te Amber Valletta

Nadahnut temom ovogodišnje zabave 'Manus x Machina: moda u doba tehnologije', dizajnerski tim H&M-u koristio se tradicionalnim ručnim radom, kao i novijim tehnologijama i materijalima u izradi ovih vrlo posebnih kombinacija. Budući da sama izložba 'Manus x Machina' slavi modu, kako modu strojne tako i onu ručne izrade, tema je nadahnula H&M-ov dizajnerski tim da izradi odjeću koja odražava osobnost svakog pojedinog gosta koristeći se pritom tehnikama kao što su rezanje laserom, ručno vezenje, ukrasi u obliku perja, kamenčići i stakleni ukrasi.

'Uživali smo u svakom trenutku stvaranja ovih odjevnih kombinacija za gala okupljanje Costume Institute Benefit. Moda je H&M-ova najveća ljubav i duboko je inspirativno stvarati odjeću za tako fantastične goste služeći se najfinijim tehnikama i detaljima', rekla je Pernilla Wohlfahrt, direktorica dizajnerskog i kreativnog tima u H&M-u.

Odvažna haljina pjevačice Ciare ručne je izrade, kao da ju je radio draguljar. Privjesci kristala Swarovski spuštaju se niz dijamantnu ogrlicu koju čine lančići u obliku listića, a čvrsto se obavija oko vrata dok su leđa poluotvorena.

'Dugo sam obožavatelj H&M-a i oduševljena sam što sam dobila priliku za stvaranjem jedinstvene haljine u timu. To je uistinu bio poseban doživljaj', rekla je Ciara.

Pjevačica i glumica Jennifer Hudson nosila je svilenu haljinu s bijelim korzetom na kojem su se isticali rukom izrađeni ukrasi 3D perlica, francuski čvorovi i sedefasti cvjetići. Haljinu je upotpunio 1,2 m dugačak šlep, a Jennifer nije krila zadovoljstvo: 'Zahvaljujući zapanjujućem šlepu, osjećala sam se glamurozno.'

Glumica i pjevačica Hailee Steinfeld nosila je smaragdnozelenu haljinu besprijekornog glamura; korzet je načinjen od šljokica prekrivenih organza svilom, a visok rasporak krasio je dugu svileno-satensku suknju.

Haljina modela Pyper Americe Smith u duginim bojama spojila je tehnike strojne i ručne izrade u vidu laserom oblikovanih plastičnih pera i resica ušivenih u svilenu suknju i sedefasti korzet.

'Jako sam sretna što sam za svoj prvi Met Gala surađivala s H&M-om! Moja haljina savršen je primjer ovogodišnje teme, kombinira složene detalje i nove inovativne tehnologije, ali zadržavajući kultni oblik', kaže model Pyper America Smith.

Prekrasna glumica i model Amber Valletta nosila je elegantnu kombinaciju od održivih materijala. Haljinu od tamnoplavog svilenog tafta ukrašavalo je više od 1000 rukom rezanih i ušivenih latica od organske svile i šljokica od reciklirane plastike. Na laserom oblikovane latice toplinskim je putem nanesen reflektirajući vinil.

Model Lucky Blue Smith izgledao je elegantno u prljavobijelom smokingu od talijanske vune s naglašenim ramenima ispod kojega je odjenuo bijelu svilenu košulju zakopčanu gumbićima Swarovski. Njegove kožne hlače imale su metalni premaz.