SLAVIMO POKLADE

Najbolji recepti za mirisne krafne i fritule

09.02.2016 u 15:53

Bionic
Reading

Tradicionalno se dan prije Čiste srijede ili Pepelnice peku krafne ili fritule na Poklade pa danas još uvijek stignete napraviti ukusne zalogaje koji obožavaju i veliki i mali

Tople krafne punjene marmeladom nisu zahtjevne za napraviti, ali trebate nešto više vremena jer tijesto treba odstajati. Fine krafne sigurno ćete lako napraviti prema ovo starinskom receptu, a najbolje je kada su svi sastojci poput jaja budu na sobnoj temperaturi jer će biti ukusnije.

Uz krafne, fritule se također rade na Poklade, a njih ćete spraviti još brže jer napravljena smjesa može odmah na prženje. Prema receptu chefa Mate Jankovića možete složiti sočne fritule s grožđicama, a ako ih ne volite probajte verziju s naribanom jabukom. Ne brinite jabuka se uopće neće osjetiti u fritulama, a bit će meke i ukusne.