TRENDI STIL

Tri frizure idealne za okruglo lice

29.07.2015 u 19:20

Bionic
Reading

Već smo naučili da dobra frizura i prije svega njegovana kosa, čine veliku razliku, a ako imate okruglo lice, evo triju prijedloga za idealnu frizuru

Bob frizure s valovima, koji djeluju vrlo prirodno, veliki su hit ove godine i na njega su pale gotovo sve slavne ljepotice, od Jessice Albe do kraljice Letizije. Srećom pa je taj modni trend odličan i za dame koje imaju okruglo lice jer će ga malo stanjiti i lijepo uokviriti.

Vrhunski frizeri poput Tyler Colton i Amy Bradbury iz poznatog salona Kennaland BK otkrili su za Byrdie koje frizure najbolje pristaju osobama s okruglim licem.

Na prvom se mjestu nalazi bob frizura duljine ispod brade jer uokviruje lice i čini ga duljim, odnosno, tanjim. Ako možete, duljina kose neka bude oko 5 cm ispod brade, a kosa neka ne bude strogo ravno rezana. Colton naglašava kako je bolje imati slojevito rezanu kosu jer ćete dobiti punoću i razigranost koja će sakriti okrugli oblik lica. U svakom slučaju, duljina u ravnini brade ili kraća, ne laskaju okruglom licu.

Imate li dulju kosu, ispod ramena, frizura može biti idealna ako kosu šišate u slojevima, a ne ravno. Da biste stvorili dojam duljeg lica, volumen neka bude u donjim pramenovima, a kosa gore treba biti ravna i uz glavu.

Treći način su šiške. Neka ne budu kraće od sredine nosa i također asimetrično rezane te je najbolje ako više nosite na stranu, nego točno na sredinu.