osunčana plava

Od 20 do 70 godina: Ova boja kose uljepšava lice i pomlađuje look

22.04.2024 u 10:16

Bionic
Reading

Početak nove sezone uvijek je poticaj na unošenje promjena u vlastiti lifestyle i poziv na promjene u looku, a ako je suditi prema najavama stručnjaka, ovo bi moglo biti pravo doba da se odlučite postati - plavuša

Lijepa osunčana plava boja kose najnoviji je hit te je sjajno osvježenje za žene koje se već ponose blond kosom, dok je za sve ostale najsuptilniji prijelaz s tamnijih nijansi.

Naime, riječ je o boji (eng. sunbeam blonde) koja je spoj žute i smeđe nijanse pa će djelovati kao manje radikalna promjene od klasičnih posve svijetlih tonova. O čemu se točno radi pojasnila je stilistica slavnih Nicola Clarke.

Jakne za proljeće Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/tportal.hr

'To je žutosmeđa nijansa, prekrivena blijedozlatnom bojom poput aureole na glavi', kaže frizerka slavnih plavuša Kate Moss i Cate Blanchett.

Ovaj spoj boja odiše ljetnom vibrom, bezbrižnošću i poletnom energijom, a prednost je i lakoća u održavanju zbog čega nećete morati trčati frizeru pri pojavi izrasta. Njen cilj je uokvirivanje lica osunčanom zlatnom bojom koja prirodno uljepšava izgled i ostavlja dojam svjetlosti, prozračnosti i mladolikosti.

'Odličan primjer ove frizure su modne ikone Carolyn Bessette-Kennedy i Claudia Schiffer koje su blistale s ovim nijansama u danima najveće slave', kaže Clarke i dodaje:

'Ovakav ton kose inače dobijete samo na odmoru, nakon nekoliko tjedana provedenih na suncu. Osunčani efekt stvara se korištenjem različitih boja, kao što su med, karamela i vanilija.'

S njome se slaže i koloristica Zoe Irwin koja je za Vogue istaknula da je riječ o savršenoj zlatnoj nijansi koja će udahnuti dašak svježine u plavu kosu te oživjeti svaku frizuru.

'Tajna je u tonskoj konstrukciji boja. Pramenovi ne izgledaju kao da 'sjede' na prirodnoj kosi, već se dinamično stapaju. Bez obzir imate li 20 ili 70 godina stil osunčane plave kose garantirano daje sjaj koži i osvježava vaš izgled', zaključuju stilistice.