INSPIRIRAJTE SE

Ovo su najljepše frizure za žene s dugom kosom

27.07.2015 u 08:28

Frizure za dugokose

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Premda je u posljednje vrijeme slavne dame obuzeo trend kraćih frizura, mnoge pripadnice ljepšeg spola ne žele se odreći duge kose

Duga kosa, ukoliko je dobro ošišana i stilizirana, najljepši je ukras svake žene, a ovo su neke od najboljih frizura za vlasnice takve kose, piše allure.com.

Postepeno ošišana kosa s kraćim pramenovima
Ovakva frizura već neko vrijeme zaštitni je znak glumice Allison Williams. Kraće ošišani slojevi oko lica savršen su odabir za lijepu zvijezdu hit serije 'Girls'. Prednost ovakvog načina šišanja je u tome što te kraće pramenove možete pozicionirati prema obliku lica. Ukoliko imate ovalno ili srcoliko lice, kraće pramenove možete ošišati već u razini jagodica, a ukoliko imate izraženu čeljust kao Allison, kraći pramenovi mogu biti i iznad jagodica.

Istanjeni vrhovi
Istanjeni vrhovi odlično su rješenje za cure koje imaju kovrčavu ili valovitu kosu poput Sarah Jessice Parker. Frizura će izgledati besprijekorno i kad je stavite iza uha - bit će bujna, ali s mjerom! Zamolite frizera da vas tako ošiša, ali da ne pretjera s tanjenjem pramenova kako ne biste poslije bili razočarani.

Duga kosa sa šiškama
Ukoliko vam se sviđa ova retro frizura na tragu 60-ih, neka vas inspirira Taylor Swift (prije nego što se ošišala na slavni wavy bob). Savjetuju se malo istanjene šiške kako se ne bi 'napuhnule' i previše pokrile lice, kaže poznati frizer Matt Fugate. Ostatak kose treba biti ošišan postepeno, ali bez pretjerivanja sa slojevima oko lica.

Duga kovrčava kosa
R'n'b diva Beyoncé rado isprobava različite frizure pa je svojedobno isfurala ovakav divlji look s kovrčama, pun pogodak za temperamentnu glazbenicu. Zamolite frizera da vas postepeno ošiša, ali pazite da pramenovi ne budu odrezani prekratko. Najkraći pramenovi ne smiju biti kraći od dužine oko brade. Stručnjakinja za kosu Lorraine Massey naglašava da kovrčavu kosu uvijek treba šišati suhu. 'Mokra i suha kovrčava kosa dva su različita pojma', kaže ona.

Vrlo duga kosa
Mlada glumica Hailee Steinfeld vjerna je vrlo dugoj kosi koja joj dopire gotovo do pola leđa, no ovakav stil zahtijeva dobro šišanje i češće njegovanje da ne dođe do ispucanih vrhova. Pramenovi prema licu neka budu kraće ošišani, no izbjegavajte ovakvu frizuru ako je vaša kosa tanka i brzo se masti.