MRŠAVICAMA ODZVONILO

Brigitte anoreksične modele zamijenila stvarnim ženama

06.10.2009 u 09:09

Bionic
Reading

Brigitte, najprodavaniji njemački časopis za žene, objavio je da iduće godine namjerava prekinuti suradnju s profesionalnim manekenkama te namjerava angažirati modele čija tjelesna građa više nalikuje građi tijela njihovih čitateljica

Glavni urednik časopisa Brigitte, Andreas Lebert, izjavio je da će se na fotografijama koje će se objavljivati u časopisu moći vidjeti poznate i nepoznate žene, za koje se može reći da imaju osobnost, umjesto modela s 'kostima koje strše na sve strane'. U akciji nazvanoj Ohne models priliku će dobiti stvarne žene s kojima se njihove čitateljice mogu lako poistovjetiti, za razliku od (pre)mršavih modela čija su tijela daleko od prosjeka.

Ovo je još jedan pokušaj, nakon što je 2007. u Španjolskoj usvojen zakon o neangažiranju premršavih djevojaka, da se na pistama zabrani pojavljivanje gotovo anoreksičnih modela.

Brigitte je, poput mnogih ženskih časopisa, u zadnjih 20 godina zabilježila pad prodaje, no s više od 719.000 prodanih primjeraka i dalje ostaje najčitaniji časopis namijenjen ženama u Njemačkoj.