TRIKOVI KOJI PALE

Kako sami možete prekriti izrast na kosi

13.03.2015 u 14:48

Bionic
Reading

Imate li svijetle pramenove ili boju na prirodno tamnoj kosi, onda znate kakve probleme ponekad donosi izrast. Budući da nije zdravo prečesto bojati kosu, treba pronaći način da izrast ne bude u prvom planu

Da bismo redovno pokrivali dosadni tamni izrast, kosu bi trebalo bojati jako često, a tko za to ima vremena i novca. Spomenimo i da to nije zdravo za kosu pa je bolje pribjeći nekoliko trikova koji će nam pomoći između bojenja i stavljanja pramenova.

Suhi šampon

Odlično je rješenje ako imate svijetlu kosu, a tamniji izrast. Suhi šamponi daju sasvim lagan svjetliji ton kosi, savjetuje frizer slavnih Harry Josh za Yahoo Beauty

Pletite

Odaberite frizure u kojima je kosa zavrnuta i naglašava pramenove jer će tako izrast doći manje do izražaja. Pletenice su in pa s njima ne možete pogriješiti. Ako imate kraću kosu, probajte je isplesti kao da imate rajf. Tako ćete pažnju preusmjeriti na pletenicu, a ne izrast.

Promijenite razdjeljak

Njujorški frizer Rodney Cutler naglašava kako će se tamniji izrast najviše vidjeti na razdjeljku koji najčešće nosimo jer se kosa tako prilagodila s vremenom. Kada operete kosu, začešljajte novi razdjeljak i vidjet ćete da je na tom mjestu izrast manje vidljiv nego na staroj crti.

Boja u stiku

Postoji i boja u stiku kojom možete pokriti i sijede i izrast, ali morat ćete malo više tražiti jer je ne drži baš svaka trgovina. Puno češće imaju ih specijalizirane trgovine s opremom za salone.

Dodajte volumen

Odignete li kosu od tjemena i date joj malo više volumena, izrast neće biti u prvom planu. Za ovaj su trik idealni trendi valovi koje kod kuće možete napraviti na više načina – četkom, figarom, peglom ili tradicionalnim viklerima.

Arganovo ulje

Poznato je da arganovo ulje ima mnoge prednosti u službi ljepote, a njime možete njegovati folikule vlasi. Ono oživljava stanice koje potiču proizvodnju melanina odnosno proteina odgovornog za prirodnu boju kose. Također sadrži nezasićene masne kiseline omega-3 i 9 koje jačaju i vlaže kosu, a to je važno jer tako možete spriječiti preran rast sijede ili kosu različitih boja i tekstura.