SAMO DVA SASTOJKA

Prirodna maska koja će oživjeti uništenu kosu

06.03.2015 u 10:36

Bionic
Reading

Da biste suhu i beživotnu kosu ponovo probudili i vratili joj sjaj i čvrstoću, potrebna su vam samo dva sastojka, kokosovo i maslinovo ulje

Ova prirodna maska prepuna je hranjivih sastojaka. Bogata je vitamina A, E i K, a kokosovo ulje jača kosu i štiti je od gubitka proteina. Osim toga kokosovo ulje pomaže kod pucanja kose, daje joj sjaj, gustoću te ima antifungicidna svojstva i odličan je prirodni lijek za prhut.

Blagodati maslinova ulja dobro su poznate, a osim što jača i omekšava kosu, posebno se preporučuje za njegu suhe i neposlušne kose. Također potiče cirkulaciju vlasišta i na taj način povoljno djeluje na rast kose, a sprečava i pojavu prhuti.

Postupak za masku od kokosa i maslinova ulja zaista je jednostavan. Napravite smjesu od dvije trećine kokosova ulja (dvije velike žlice) i jedne trećine maslinova ulja (jedna velika žlica). Ulja dobro izmiješajte i smjesu nanesite na suhu kosu. Fokusirajte se na krajeve kose koji su uglavnom suhi, a njima je njega najpotrebnija. Kosu zatim prekrijte kapom za tuširanje i ostavite barem pola sata.

Ako vam je kosa zaista beživotna, najbolje je da ostavite smjesu ulja na kosi preko noći kako bi dubinski djelovala. Kosu zatim prvo isperite vodom pa tek onda nanesite šampon i na kraju regenerator.