ZAHVALNI TRIKOVI

S kojim modnim kombinacijama nećete pogriješiti

09.01.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Koliko se puta ujutro nađete ispred ormara i čini vam se da je svaki komad odjeće bezveze? A dodatni problem su kombinacije, obuća i nakit. Uz nekoliko trikova i savjeta modnih stručnjaka, lakše ćete svakodnevno odabrati što i kako obući te se bolje osjećati u vlastitoj koži

Magazin InStyle odlučio je riješiti svakodnevne muke žena s odijevanjem i sakupio na jedno mjesto korisne savjete o tome kako se oblačiti i birati odjeću te kombinirati s dodacima.

1. Ne otkrivajte previše

Seksi izgled nije pokazivanje nogu i dekoltea istovremeno, već umjereno doziranje. Ako sve adute otkrijete odmah, izgubit ćete tajanstvenost. Stoga birajte odjeću koja ne otkriva previše i dajte mašti da odradi svoje.

2. Detalji neka budu u boji

Vjerojatno već u ormaru imate torbice, cipele i remenje u neutralnim bojama, pa u idućem šopingu odaberite nešto u veselijoj boji, s više energije. Ako se osjećate posebno dobre volje, bit ćete dovoljno hrabri da uz cipele neutralne boje sparite dvobojnu torbicu.

3. Pravi kroj zlata vrijedi

Ako se sjećate haljina famozne Jackie O, onda ćete primijetiti da je imala omiljen kroj. Pouka iz ove priče glasi: ako ste našli odjevni predmet savršenog kroja, bez ustručavanja kupite više istih, primjerice, u drugim bojama. Ako imate obline, držite se jednostavnijih krojeva, a haljine neka budu duljine mrvicu ispod koljena.

4. Duljina hlača

Jedna od češćih pogrešaka koje žene čine jest da nose hlače krive duljine u odnosu na cipele. Stilistica Kate Young preporučuje da imate jedne hlače za cipele s petom i druge za one ravne. Općenito, hlače moraju malo prekrivati gornji rub cipela, a ako su preduge ili prekratke, gubite na figuri.

5. Šal je uvijek dobrodošao

Radi se o modnom dodatku koji može osvježiti klasičan look bojama, resicama, šljokicama ili uzorcima.

6. Čuvanje odjeće

Kad kupujete neki odjevni predmet, uvijek provjerite kako se održava. Ako zaključite da će vam pravilno održavanje biti zahtijevno, radije odustanite jer ćete ubrzo u ruci imati neupotrebljivu krpu.

7. Pametno u šoping

Prije nego što odete u kupnju, dobro razmislite što vam zapravo treba. Računajte da novi komad odjeće morate kombinirati s onim što već imate u ormaru pa ga nije na odmet s vremena na vrijeme prokopati i možda uočiti nekoliko potencijalnih kombinacija.

8. Traperice

Već su godinama nezamjenjive, a kada ih kupujete, radije birajte malo manje, nego veće. Razlog tome je što se uvijek malo rašire i ružno je ako vise na vama.

9. Ulažite u nakit

Velike ogrlice, lanci, perje i privjesci uvijek podižu dosadnu odjeću. Ako vam se ujutro čini da opet nemate što obući i sve je bez veze, nakit može biti spas u zadnji čas.

Nakit može biti spas u zadnji čas

10. Probajte nešto novo

Često nam se neki tip odjeće sviđa na drugima, ali mislimo da nije za nas. Kad ste već u šopingu, isprobajte nešto novo i ugodno ćete se iznenaditi.

11. Prozirna odjeća

Odjeća svijetle boje, posebno bijela, često zna biti prozirna. Prije nego izađete iz kuće u zanosnoj bijeloj haljini obavezno provjerite na jačem svijetlu da li vam se naziru dijelovi tijela koje ne želite pokazati javnosti.

12. Novi gumbi - nova jakna

Ponekad je dovoljno odjeću osvježiti detaljima. Tako, primjerice, na stariju jaknu možete našiti nove gumbe ili zgodnu zakrpu na jednobojnu majicu i osvježiti garderobu.

13. Kupite kvalitetan kaput

Dizajnerica Jeanne Yang savjetuje da birate kvalitetan, ženstveni kaput koji odražava vašu osobnost jer ga često nosite u hladne dane.

14. Leopard uzorak

U svom ormaru trebali biste imati jednu stvar koja ima leopard uzorak. Stilist Rob Zangardi kaže da je takav uzorak bezvremenski i zato uvijek glamurozan.

15. Miksajte uzorke i boje

Iako se čini jednostavno, ipak ima nekoliko pravila. Možete nositi odjeću s različitim printevima ako su iste boje, a velike uzorke kombinirajte s manjima.

16. Kombinaciju naglasite jednim detaljem

Ako ste se, primjerice, odlučili za malu crnu haljinu dubokog dekoltea, od nakita su dovoljne samo velike naušnice.

17. Pazite na vintage komade

Iako se često poveselimo kad neki novi trend da naslutiti da ćemo uzeti nešto iz bakina ormara, treba biti oprezan. Pravi primjer su kombinezoni koji se danas ipak razlikuju od onih u 70-ima. Stoga u ovakvim slučajevima za drugo mišljenje pitajte iskrenog ukućana prije izlaska iz kuće.

18. Raznovrsnost je bitna

Dobro je imati više vrsta jaknica - kožnu, parku, traper - jer nema razloga da loše izgledate i u slobodno vrijeme.

19. Haljine

Kad birate haljinu, gledajte da kroj i boja odgovaraju vašem tijelu i osobnosti, a zatim je bitno i koliko godina imate. Otvorenije, kraće i smjelije kreacije ipak su rezervirane za studentsku populaciju.

20. Odaberite pravi grudnjak

Osim što se neće nezgodno ocrtavati ispod odjeće i stalno vas smetati, grudi će vam stajati pravilno i imat ćete više samopouzdanja.