ANITA DUJIĆ:

U mom ormaru vlada crnilo

06.05.2011 u 12:06

Bionic
Reading

Miljenica naših stilista, koji ju već proglašavaju novom modom ikonom i jedna od gošći prvoga Noir Festivala što se od 5. do 8. svibnja održava u novouređenoj zagrebačkoj galeriji Velvet, u Art kinu Tuškanac i u Kinu pod zvijezdama Tuškanac te u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, otkrila nam je koja je njezina prva asocijacija na kontradiktornu ne-boju

'Obožavam crno! U mom je ormaru 90 posto crne boje, sasvim provjereno, jer neki dan sam pogledala i rekla: 'O, Bože!', jer inače sam jako pozitivan tip. Tko zna što bi na to rekli psiholozi, ali činjenica je da se i po danu i navečer najbolje osjećam u crnome', priznala je naša poznata manekenka i bivša miss turizma svijeta, osvrnuvši se potom i na film noir.

'Jako volim taj period jer svaka žena nosila je fatalnost u sebi, zavodljivost i ženstvenost za koju u životu nemamo toliko prilike. Zato volim pogledati svaki novi uradak toga žanra', kazala je uoči premijerne projekcije i izložbe fotografija iz 12-minutne drame 'Mean to Me', umjetničkog dvojca Davida McDermotta i Petera McGougha, koji je ujedno počasni gost Noir Festivala.