CRVENI TEPIH S OSCARA

Glumice u crvenim haljinama potukle suparnice

28.02.2011 u 10:19

Bionic
Reading

Ove su se godine glumice na oskarovskom crvenom tepihu podijelile u dva različita tabora u smislu stila – žarkocrveni s potpisom Valentina i Versacea te svjetlucavi i u ledenim tonovima iz modnih kuća Marchesa i Monique L'Hullier. Crna je boja i dalje ostala popularan izbor, no ipak, najviše se priča o onima koje su iskočile iz svih okvira...

Svojim je izborom prije svega iznenadila Cate Blanchett u haljini boje lavande sa žutim perlicama, i to Givenchy couture. Blanchett je izazvala popriličnu buru podijeljenih mišljenja modnih kritičara, od najbolje do najgore odjevene na dodjeli, zbog čudnog kontrasta boja na njoj do bizarnog izreza haljine.

Još jednu neobičnu boju, opojno ljubičastu, izabrale su trudna (i sve raskošnija po pitanju oblina) Natalie Portman, s potpisom Rodarte, te Scarlett Johansson, koja je došla u uskoj čipkastoj haljini Dolce & Gabbana. Obje su plijenile pozornost, a slijedila ih je Mila Kunis u lepršavoj kreaciji Elieja Saaba.

Tko se to crvenio? Sandra Bullock u prekrasnoj haljini Vere Wang bez naramenica, u kojoj je izgledala profinjeno i elegantno, te Anne Hathaway u Valentinu. Jennifer Lawrence došla je uskoj, do poda dugoj, jednostavnoj kreaciji Calvina Kleina, a Jennifer Hudson crvenila se u Versaceu. Predvodnica tog tabora bila je Penelope Cruz, koja je pokazala dojmljive obline nedugo nakon poroda blistajući u haljini s blještavim 'gusjenicama' L'Wren Scott.

Mila Kunis, Natalie Portman, Scarlett Johansson

Promotrimo i vojsku u svjetlucavim kreacijama: Gwyneth Paltrow u zlatnoj haljini Calvina Kleina, Michelle Williams u Chanelu, a Celine Dion u bijeloj kreaciji Armani Prive. Hilary Swank nosila je srebrnu Guccijevu haljinu s nojevim perjem, a Halle Berry Marchesinu haljinu u boji pudera, zbog koje je posebno pohvaljena. Nicole Kidman proglašena je staromodnom u Dioru.

Ljepotice u crnom bile su Helena Bonham-Carter u haljini Colleen Atwood inspiriranoj 80-ima, a Sharon Stone blistala je u gothic haljini koja je podsjećala na kostim iz 'Crnog labuda'. Reese Witherspoon došla je u stilu šezdesetih u haljini Armani Prive.

Amy Adams, Hilary Swank i Aishwarya Rai