LJETNI TRENDOVI

Koje su frizure najlakše za održavanje

23.07.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Tko želi ljeti gubiti vrijeme na slaganje kompliciranih frizura? Jednostavne, ležerne frizure koje zahtijevaju minimum uloženog truda i vremena, a koje izgledaju kao da ste tek došli s plaže najbolji su i najpraktičniji izbor za vruće ljetne dane

Kad su u pitanju najpraktičnije ljetne frizure, imperativ su kosa umotana u punđu, uhvaćena u rep, pletenicu, neobvezna, ležerna kosa, puštena da prirodno pada. S takvom frizurom jednostavno nećete pogriješiti.

'Ove sezone Opium promovira lepršave, lagane i fleksibilne frizure. Volumen je uvijek must have kada je u pitanju bilo koja vrsta izrade frizure. Zato smo napravili odmak od sofisticiranih linija, postepenih kovrča, četvrtastih šišanja, strukturiranih, ravnih linija i odvažnih tonova u kontrastu. Za ljeto preferiramo suncem isprane boje, boje pijeska, pastelne boje koje izgledaju impresionistički. Kod kratke kose stil frizure mora biti lagan i fleksibilan, a kod duge naglašavamo dužine pramenovima i postepenim šišanjem', kaže Tea Matičević, kreativna direktorica Frizerskog studija Opium iz Zagreba.

Duga kosa kao stvorena za pletenice

Pletenice
su ove sezone hit frizura. Odlična ideja je dugu kosu ljeti splesti na bilo koji način. Umjesto da je mučimo feniranjem, pletenice možemo isplesti na više načina i kombinirati ih sa svim dnevnim ili večernjim stilovima. Kosu možete skupiti i u konjski rep ili, umjesto toga, isplesti riblju kost, ili pak visoko podići kosu u pletenicu koju možemo omotati da nalikuje punđi. Ljetni look ćete postići ako pletenica bude jednostavna, raščupana i poluraspuštena, savjetuje Tea Matičević.

Tea Matičević, kreativna direktorica Frizerskog studija Opium iz Zagreba

Kod srednje duge kose koja je nedovoljno duga da je možemo uhvatiti u rep, jednostavno je pustite da se posuši na zraku i nanesete 'morsku sol' koja će omogućiti postizanje beach looka.

Kratke i ženstvene frizure koje se lako održavaju i ne iziskuju pretjeran trud idealne su za vruće ljetne dane. Naravno, odabir prave kratke frizure ovisi o stilu i karakteru osobe koja je nosi.

Kako postići popularni beach waves look

Kako biste postigli popularni beach waves look, koji će kosi dati izgled kao da ste tog trenutka došli s plaže, treba napraviti sljedećih nekoliko koraka.

Prije svega operite kosu šamponom za njegu te nanesite masku za volumen. Kosu posušite ručnikom i počešljajte je češljem širokih zubaca, a nakon što kosu prosušite, nanesite na nju Hair Resort Spray Kevin Murphyja. Ovaj se proizvod često naziva i plažom u staklenci, a on vam omogućuje postizanje seksi surferskog looka. Sprej će kosi dati potrebnu vlagu, zatvoriti kutikulu i vratiti kosi sjaj.

Ako želite 'raščupan efekt‘, prstima zgužvajte kosu i posušite je difuzorom ili je pustite da se prirodno posuši. Za najbolji rezultat i postizanje beach waves looka, koristite wave clips, koje stavite na kosu i zaštitite ih mrežicom te kosu posušite. Za maksimalan oblik, ostavite kosu da se ohladi 15-ak minuta, razbarušite je i nanesite ulje za sjaj i njegu, za naglašenu definiciju.