ZNATE LI IH

Uz ove savjete izgledat ćete mlađe bez obzira na godine

30.04.2014 u 07:15

Bionic
Reading

Vjerojatno svaka žena bez obzira imala 35 ili 55 godina želi izgledati mlađe. Kako starimo, koža gubi elastičnost i sjaj, no uz neke provjerene savjete svatko može izgledati mlađe te zadržati ljepotu

Najvažniji savjet kojeg bi se svatko trebao držati je da njeguje kožu baš svaki dan. Što vam je ona zdravija, izgledat ćete mlađe. Evo kako ćete uspjeti u tome:

Povećajte unos vitamina C
Jedan od najboljih načina da to postignete je unos vitamina C. On naime stimulira proizvodnju kolagena u koži, što znači da će ona izgledati mlađe i svježije. U prehranu uvrstite naranče, jagode, rajčice, grejpfrut i kivi.

Pojačajte unos proteina
Proteini su vitalni nutrijenti koje trebate uključiti u svoj plan prehrane. Odlučite se za manje masno meso, poput ribe, puretine, svinjskih kotleta i pilećih prsa. U prehranu također uvedite jaja, orašaste plodove i grah.


Začinite salatu uljem
Umjesto dresinga, u salatu je puno zdravije staviti ulje. Kombinirajte maslinovo ulje s malo octa za zdravu salatu. Tako će tijelo bolje apsorbirati vitamin C i E, ali i druge antioksidante, a koža će izgledati mladolikije bez obzira na dob.

Dodajte bronzer

Sve sitne nepravilnosti i pjegice vrlo jednostavno ćete prikriti pomoću malo bronzera. On koži daje lijepi sjaj. Možete ga nanijeti na obraze, čelo i nos i dobit ćete poseban sjaj.

Ne zaboravite svakodnevno njegovati ruke
Kao što se brinete za svoje lice, brinite se i za svoje ruke. Njegujte ih i mažite svaki dan. Piling koji koristite za lice možete koristiti i za ruke. Svakako ne zaboravljajte na ruke nanositi zaštitnu kremu. Ovo je velik korak u njezi zbog kojeg ćete definitivno izgledati mlađe. Ne zaboravite, ruke odaju godine.

Stavljate odgovarajući make up
I pogrešno odabrana boja šminke učinit će vas starijima, a može naglasiti i bore. Imate zgoditak ukoliko odaberete pravu boju koja odlično pristaje uz vašu put.

Odgovarajuća boja kose
Previše tamna, ali i previše svijetla nijansa boje za kosu može vam dodati nekoliko godina. Boja koja je nijansu do dvije svjetlija od vaše prirodne boje najbolji je izbor. Za mladenački izgled dobro je bojiti kosu u nijansama od tamnijeg korijena prema svjetlijim vrhovima, a zbog svjetlijih vrhova kosa će izgledati kao da je posvijetlila na suncu. Nije dobro odabrati ni previše tamnu boju jer lice onda djeluje beživotno.