VISOKA NAPETOST

Kratke vježbe za dugo ljeto u badiću

15.07.2011 u 08:44

Bionic
Reading

Prije nego što se počnete izležavati na plaži, svakog jutra posvetite tijelu pola sata… dobro ćete se osjećati i još bolje izgledati!

Duboko udahnite. Jeste li znali da jednostavnim vježbama disanja možete utjecati na izgled svoga trbuha? Evo kako: u ležećem položaju polako udahnite kroz nos napinjući trbuh kao da ga 'napuhujete'. Polako izdišite kroz usta i kontrahirajte mišiće abdomena dok 'ispuhujete' trbuh. Izvedite seriju od 10 udisaja i izdisaja. Ponovite vježbu nekoliko puta tijekom dana.

'Statični trbušnjaci'. Možete ih izvoditi odmah nakon vježbe disanja, tako da podignite gornji dio tijela od tla, isprepletete prste iza vrata i zadržite se u tom položaju što duže možete, recimo 20 sekunda. Kako bi vam bilo lakše, promatrajte more, a možda vas motivira i pogled na zanimljivije primjerke muškog roda.

Trčanje kroz more.
Uđite u plićak tako da vam more doseže do guze i što brže hodajte ili trčite tijekom 10-15 minuta svakoga dana. Što ste dublje u moru i što brže trčite, svladavate veći otpor, čime povećavate rad mišića nogu i stražnjice. Druge prednosti: ovom vježbom pojačavate cirkulaciju i djelujete na celulit. Kako biste pojačali kontrakciju mišića stražnjice, hodajte u stranu poput raka križajući noge.

Jutarnje plivanje, dok se more još uvijek nije zagrijalo pa organizam mora uložiti dodatnu energiju kako bi zadržalo tjelesnu temperaturu, bit će mnogo učinkovitije za vašu liniju nego kupanje u toplom moru.

Odbojka na pijesku, picigin… ili bilo koji drugi sport na plaži koji upošljava razne mišićne skupine olakšat će vam vježbanje jer se zabavljate. Surfanje na dasci ili wind surf, baš kao i neuspjeli pokušaji da se uopće uspnete na dasku i podignete jedro ako ste početnik, apsolutni je šampion među morskim sportovima jer se njime postiže skladno oblikovano tijelo.