želimo ih!

Zaboravite na balerinke, ovo su nove hit cipele

17.03.2024 u 07:28

Bionic
Reading

Svako godišnje doba donosi svoj trend što se tiče obuće. Premda su balerinke trenutno poprilično popularne, postoji velika šansa da ih s trona skinu cipele čiji je izgled inspiriran 1950-ima

Udobne, svestrane, bezvremenske i tako lake za kombiniranje – tim odlikama balerinke su osvojile modnu scenu, kojom uspješno vladaju iz sezone u sezonu.

No novi trend cipela opako prijeti skinuti omiljene balerinke s trona popularnosti. Riječ je o modelu čistih linija, izravno inspiriranim elegancijom 50-ih. Nema sumnje, salonke u obliku badema, koje karakterizira zaobljen vrh, mala peta i gornji dio koji pokriva rist malo više od klasične salonke, vladat će ovom sezonom.

Cipele u obliku badema preuzimaju modnu scenu

Predvodnik tihog luksuza, koji je osvojio modni svijet zahtijevajući diskreciju i minimalizam, brend The Row predvodi i ovaj trend cipela.

Naime modna kuća koju su osnovale blizanke Olsen jedan je od brendova koji su ove sezone aktualizirali 'badem cipele'. Pieter Mulier u Alaïi također se zabavio nudeći niz bademastih potpetica na podiju svoje modne revije za proljeće/ljeto 2024.

I teško je pronaći više chic komad od ovih cipela. Lišeni bilo kakvog razmetljivog znaka i logotipa, ovi novi predmeti žudnje dovoljni su sami po sebi i mogu se jednako dobro nositi uz par sada vrlo trendi raw traperica, ali i uz večernju haljinu.

Drugi brendovi ponudili su svoje varijante badem cipela - kod MM6 Maison Margiele one imaju rock prizvuk dok su kod Blumarinea, talijanskog brenda koji stvara kolekcije s detaljima inspiriranim 90-ima i 2000-ima, u kombinaciji s parom leopard tajica koje unose dozu kiča.

  • +2
'Badem' cipele Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo