NOVO POGLAVLJE

Službeno je: Bivši Guccijev dizajner Alessandro Michele postao je prvi čovjek Valentina

28.03.2024 u 15:18

Bionic
Reading

Baš kao što se posljednjih dana nagađalo, otkako je Pierpaolo Piccioli napustio Valentino, na njegovo je mjesto sjedo donedavni Guccijev dizajner Alessandro Michele, od kojeg se puno očekuje

Vodstvo Valentina službeno je potvrdilo da na mjesto kreativnog direktora, ove modne kuće sa sjedištem u Rimu, dolazi Alessandro Michele. On će na tom mjestu naslijediti Pierpaola Picciolija, koji je prije tjedan dana objavio kako nakon 25 godina odlazi iz Valentina, a reference su mu i više nego dobre, budući da je do studenog 2022. bio kreativni direktor Guccija.

Micheleov prvi radni dan trebao bi biti odmah nakon Uskrsa, u utorak 2. travnja, a njegova prva kolekcija koju će predstaviti javnosti biti će ona za proljeće 2025.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Alessandro Michele svoju je karijeru počeo kao dizajner dodataka u Fendiju, da bi se ekipi Guccija pridružio još 2002. godine. Isprva je bio suradnik tadašnje kreativne direktorice Fride Giannini, da bi 2014. postao kreativni direktor Richarda Ginorija, robne marke porculana koju je Gucci kupio 2013.

  • +2
Pierpaolo Piccioli Izvor: Profimedia / Autor: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Glavni kreativni direktor Guccija postao je u siječnju 2015.

Izvršni direktor krovne kompanije Mayhoola, pod čijim je vlasništvom Valentino, već je prošle godine želio Michelea na čelu partnerskog brenda Waltera Albinija, no pregovori se nisu materijalizirali jer je dizajner odbio investirati u brend.

BESPRIJEKORNO DOTJERANE

Stajlinzi ljubiteljica mode s ulica Pariza prava su inspiracija

Pogledaj galeriju

'Ovoga puta, Michele će teško odbiti ponudu jer mu je projekt Valentina znatno zanimljiviji, ponajviše jer će moći dizajnirati couture kolekcije. Dobro zna i da bi iza njega stajao dobro podmazani stroj sa svim potrebnim resursima, sposobnim dizajnerima i umjetnicima, najboljim materijalim i dubokim džepom, koji bi redom omogućili ostvarivanje svih njegovih želja', rekao je dobro upućeni izvor prije samo nekoliko dana, prije negoli je Michele potpisao ugovor, i dodao:

'Uz to, Valentino nema toliki naglasak na prodaju kao Gucci pa je i pritisak manji, no s druge strane tu je i veći naglasak na stalni rast i ispunjenje potencijala brenda.'