spominje se i maria grazia chiuri

Slavni Guccijev dizajner trebao bi preuzeti najpoželjniju poziciju u Valentinu

25.03.2024 u 19:27

Bionic
Reading

Nakon gotovo osam godina provedenih kao jedini kreativni direktor rimske modne kuće Valentino, umjetnički direktor Pierpaolo Piccioli napustio je istu

Pred izvršnim odborom slavne modne kuće Valentino nalazi se ključna odluka - odabir nasljednika dizajnera Pierpaola Picciolija koji je nakon 25 godina napustio brend.

Prema svemu sudeći, naslijedit bi ga moglo veliko ime modnog svijeta, bivši umjetnički direktor Guccija Alessandro Michele, koji se navodno već nalazi u pregovorima s rimskom modnom kućom.

Izvršni direktor krovne kompanije Mayhoola, pod čijim je vlasništvom Valentino, već je prošle godine želio Michelea na čelu partnerskog brenda Waltera Albinija, no pregovori se nisu materijalizirali jer je dizajner odbio investirati u brend.

'Ovoga puta, Michele će teško odbiti ponudu jer mu je projekt Valentina znatno zanimljiviji, ponajviše jer će moći dizajnirati couture kolekcije. Dobro zna i da bi iza njega stajao dobro podmazani stroj sa svim potrebnim resursima, sposobnim dizajnerima i umjetnicima, najboljim materijalim i dubokim džepom, koji bi redom omogućili ostvarivanje svih njegovih želja', rekao je dobro upućeni izvor i dodao:

'Uz to, Valentino nema toliki naglasak na prodaju kao Gucci pa je i pritisak manji, no s druge strane tu je i veći naglasak na stalni rast i ispunjenje potencijala brenda.'

  • +2
Pierpaolo Piccioli Izvor: Profimedia / Autor: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

U prilog angažmanu Michelea ide i činjenica da je već surađivao s izvršnim direktorom Valentina, Jacopom Venturinijem, s kojim je radio u Gucciju.

'Kvalitetno su surađivali. Naravno, bilo je i nesuglasica oko usklađivanja poslovnih i kreativnih želja, no imali su dobar odnos', tvrdi izvor.

SVI SU U PARIZU

Događaj koji se ne propušta: Pogledajte tko je sve bio na Balenciaginoj reviji

Pogledaj galeriju

S druge strane, nagađa se kako bi Piccioli mogao biti potencijalni Demnin nasljednik u Balenciagi, koja već neko vrijeme nije zadovoljna radom svog umjetničkog direktora, ili pak u Givenchyju.

Isto tako, slavna Maria Grazia Chiuri, Diorova dizajnerica couture kolekcija, slovi kao pritajeni favorit za povratak u Valentino (ili Fendi), a samim time i najveći Micheleov rival za ovo prestižno radno mjesto.