loptaste pletenice

Savršena za dugu kosu: Ova frizura spašava od vrućina, a gotova je u trenu

12.07.2023 u 13:07

  • +2

Sumpter Tika - loptaste pletenice

Izvor: Profimedia / Autor: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Bionic
Reading

Loptaste pletenice savršena su alternativa klasičnom konjskom repu i nešto kompliciranijim pletenicama jer su gotove u trenu, a osvajaju razigranim stilom

Po najvećim vrućinama pod svaku cijenu vrijedi izbjeći frizure s raspuštenom dugačkom kosom jer one dodatno pojačavaju zagrijavanje tijela. Kako biste si olakšale vruće ljetne dane, donosimo razigranu frizuru koju ćete obožavati jer je gotova u trenu.

Ako vam je klasičan konjski rep dosadio, a pletenje pletenica oduzima vam previše vremena, modni frizeri savjetuju da iskušate tzv. loptaste pletenice.

To je konjski rep s 'pletenicom' podijeljenom na okrugle dijelove. Ova frizura vrlo je jednostavna za stiliziranje, a toliko efektna da ćete je poželjeti nositi iz dana u dan!

Evo kako napraviti 'loptaste' pletenice:

  • Svežite kosu u srednje visoki konjski rep, u visini ušiju
  • Potom ga razdijelite s drugim gumicama, u razmaku od oko tri do četiri centimetra
  • Ovisno o duljini kose, ovisit će i broj 'loptica', no ključan savjet je da se uvijek pridržavate istog razmaka
  • Za kraj, tankom metalnom drškom češlja pažljivo olabavite kosu između gumica tako da dobijete malene kugle. Počnite s gornjim dijelom i postupno se spuštajte prema dulje.

I to je to - loptaste pletenice su gotove! Osim u jednostavnosti izrade, ove pletenice osvajaju šarmantnim spojem otkačenosti i elegancije zbog čega ih možete nositi u baš svim prigodama, s garancijom podizanja looka na dojmljiv nivo.