predivne mladenke

Sandra Perković u zanosnom društvu: Ovo su najljepše vjenčanice slavnih u 2023.

03.01.2024 u 12:39

Bionic
Reading

Vjenčanice Sandre Perković privukle su veliku pozornost posljednjih dana, a ništa manje zanosna nisu bila očaravajuća izdanja drugih slavnih mladenki koje su sudbonosno 'da' izrekle 2023. godine

Protekla godina ponudila nam je pregršt prilika da uživamo u spektakularnim vjenčanicama i prelijepim slavnim mladenkama koje su blistale izgovarajući sudbonosno 'da'.

Posljednja među njima bila je naša Sandra Perković, koja se tako našla u sjajnom društvu; od Naomi Watts i Margaret Qualley preko Sofije Richie do glamuroznih jordanskih princeza. U nastavku donosimo pregled najljepših vjenčanica koje su obilježile 2023. godinu.

5 komada koje trebate imati u ormaru Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr/Profimedia

Sandra Perković

Proslavljena hrvatska atletičarka Sandra Perković u tajnosti je držala sve detalje svog vjenčanja za Edisa Elkasevića, no naknadno se saznalo da je nosila čak dvije vjenčanice. Prvo je birala raskošan model u vintage stilu - čipkastih dugačkih rukava, visokog raskošnog ovratnika, golih leđa i raskošnog dugačke suknje, a sve s potpisom Matije Vuice.

  • +30
Vjenčanje Sandre Perković i Edisa Elkasevića Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Kasnije se presvukla u drugu vjenčanicu, a riječ je o modelu zavodljivog kroja, kroz koju se naziralo Sandrino tijelo, i koja je bila uistinu posebna u prednjem dijelu, kojim se naglasak stavio na dekolte i isklesane trbušnjake proslavljene sportašice.

Naomi Watts

54-godišnja Naomi Watts udala se za glumca Billyja Crudupa u jednostavnoj ceremoniji, ali po pitanju haljine bila je znatno ekstravagantnija. Njezina prekrasna čipkasta haljina djelo je modne kuće Oscar de la Renta, nosi naziv Water Lily Guipure, a cijena joj iznosi oko pet tisuća dolara.

Margaret Qualley

Margaret Qualley, zvijezda Netflixove serije 'Maid' i kćer slavne Andie MacDowell i bivšeg modela Paula Qualleya udala se za glazbenika Jacka Antonoffa, a za svoj veliki dan odabrala je romantične i ženstvene kreacije. Dok je ulazila u dvoranu na Long Beach Islandu, blistala je u minimalističkom izdanju koje je podiao dramatičan veo, a za vjenčane cipele odabrala je bijele balerinke s trakom preko rista.

Mladenka je kasnije odjenula drugu, romantičnu haljinu mini duljine s naglašenim strukom i ramenima s bisernim gumbima za kopčanje na leđima. Donji dio kreacije sa stražnje strane bogato je bio ukrašen tkaninom koja pada u slojevima.

Rajwa al Saif

Prvi dan mjeseca lipnja bio je rezerviran za raskošno vjenčanje jordanskog prijestolonasljednika, princa Huseina, i njegove odabranice, arhitektice Rajwe Al Saif.

Mladenka je blistala u glamuroznoj vjenčanici s potpisom slavnog libanonskog dizajnera Elieja Saaba. Prema tradiciji, izabrala je potpuno bijelu vjenčanicu s veličanstvenim velom, a koji se protezao nekoliko metara iza nje dok je hodala prema oltaru.

U drugom dijelu svadbene svečanosti u Ammanu, sve je očarala u neobičnoj vjenčanici s potpisom talijanskog dvojca Dolce & Gabbana.

Jordanska princeza Iman

Za svoj dan iz snova, 26-godišnja jordanska princeza Iman odabrala je glamuroznu vjenčanicu s potpisom Diora. Krasili su je detalji od čipke, iznimno profinjen dizajn koji je naglasio njenu vitku liniju te raskošni veo s tijarom. Uz to, princezin make up bio je decentan, a kosu je nosila stiliziranu u blage valove.

Lady Amelia Spencer

Nećakinja nikad prežaljene princeze Diane udala se krajem ožujka za dugogodišnjeg partnera Grega Malletta na ceremoniji održanoj u Južnoj Africi.

Lady Amelia izgledala je spektakularno u kreaciji s potpisom Versacea, a koja je, baš poput očaravajućeg okruženja afričkih planina, ostavljala bez daha. Riječ je o bijeloj vjenčanici s čipkastim detaljima, dugih rukava i duljine preko dva i pol metra. Ukrašena je kristalima Swarovski i cvjetnim uzorcima, a za njenu izradu bilo je potrebno više od dva i pol mjeseca.

Sofia Richie

Vjenčanje Sofije Richie, kćeri Lionela Richieja za Elliota Graingea izazvalo je neviđen interes na društvenim mrežama, a poglavito na TikToku. Njezina trodnevna svadbena ceremonija na jugu Francuske, održana u drugoj polovici travnja, prozvana je 'kraljevskim vjenčanjem za ljubitelje mode'.

S obzirom na to da je slavlje trajalo čak tri dana, mladenka je servirala tri kreacije - po jednu haljinu za svaki veliki događaj povodom vjenčanja: probnu večeru, ceremoniju i after-party. Vjerna dobrom stilu, njezin je izbor pao na Chanel.

Nadia Ferreira

Galia Lahav, modna kuća koju je osnovala istoimena dizajnerica, imala je čast kreirati dvije vjenčanice za paragvajsku Miss Universe, 23-godišnju Nadiju Ferreiru, u kojima je početkom siječnja u Miamiju postala četvrtom suprugom glazbenika Marca Anthonyja.

Michelle Salas

Michelle Salas, kći slavnog meksičkog glazbenika Luisa Miguela i glumice Stephanie Salas, za svoj veliki dan odjenula je zaista spektakularnu vjenčanicu prekrivenu delikatnom čipkom, s korzetnim gornjim dijelom i dugačkim šlepom.

Bajkovita kreacija izrađena je posebno za nju, u atelieru slavnog talijanskog modnog dvojca Dolce&Gabbana, s kojim je u prijateljskim odnosima već nekoliko godina.

Marta Pombo

Španjolska modna influencerica, Marta Pombo, u listopadu je uplovila u bračnu luku sa stomatologom Luisom Zamalloije, a njena vjenčanica također je šivana po mjeri. Napravljena je od svilenog krepa, sa šlepom dugim više od 30 metara, povezanim s gornjim dijelom od laganog svilenog tila, a ovaj chic spoj sve je ostavio bez daha.

Kao i većina mladenki posljednjih godina i ova španjolska modna influencerica imala je dvije vjenčanice. Za večernju proslavu ljubavi odabrala je minijaturnu haljinu bez rukava, izrađenu od ručno vezenog krepa s više od 500 kristalnih cvjetova i opremljenoj romantičnim slojem muslina od svile na jednoj od ruku.

Sia

Australska pjevačica Sia izrekla je 'sudbonosno da' na intimnoj ceremoniji u kojoj se udala za Dana Bernarda. Sia je odabrala čipkastu vjenčanicu sirena kroja s potpisom talijanskog dvojca Dolce&Gabbana, a koja je krojem i elegantnim rukavima tri četvrt duljine izgledala vrlo efektno.

Grofica Felicitas von Hartig

Princ Lihtenštajna Johann-Wenzel i grofica Felicitas von Hartig vjenčali su se na civilnoj ceremoniji u travnju, a 'sudbonosno da' u lipnju su ponovno izrekli na crkvenom vjenčanju u Beču.

Prelijepa 29-godišnja mladenka, inače zaposlenica austrijskog ministarstva vanjskih poslova, nosila je elegantnu kreaciju španjolskog brenda Jesus Peiro, odabravši minimalističku bijelu vjenčanicu sa ženstvenim povezom oko struka i glamuroznim bolerom puf rukava.