POVRATAK OTPISANIH

Nisu za svakoga: Nekoć popularne sandale postale su viralne, a sve zahvaljujući njima

07.03.2024 u 17:51

Bionic
Reading

Slavne uzvanice na novoj reviji brenda Chloé u Parizu pobrinule su se za nezaboravan modni trenutak noseći nekoć iznimno popularne sandale s punom petom od drva

Ako je prizor iz prvih redova revije brenda Chloé ikakav indikator nadolazećih trendova, onda se sa sigurnošću može tvrditi da se ba modnu scenu vraćaju nekoć popularne wedge sandale.

Gotovo sve slavne uzvanice smještene u prvom redu revije najavile su povratak legendarnih sandala po uzoru na klompe, s karakterističnom platformom od drva i prepoznatljivim detaljem debelih remena od crne kože.

Ove sandale posljednjih sezona završile su u drugom planu uslijed rasta popularnosti modela kao što su cipele mule s geometrijskom potpeticom ili elegantnih natikača, po uzoru na legendarne anatomske modele s potpisom njemačkog Birkenstocka.

Nova kolekcija brenda Chloé ujedno je debitantska za dizajnericu Chemene Kamali, a u ovoj francuskoj kući već je ostavila svoj trag - prvo pod vodstvom Phoebe Philo, pa tijekom mandata dizajnerice Clare Waight Keller.

  • +29
Chloé FW24 Izvor: Profimedia / Autor: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Za debitantsku kolekciju izvukla je legendarne wedge sandale brenda, što je i više nego sigurna oklada na njihov novi komercijalni uspjeh, a osobito sada, kada su postale viralnim trenutkom na novom Tjednu mode u Parizu.

Same po sebi, wedge sandale su statement model obuće koji je u stanju posve zavladati osmišljenim stajlinzima.

Preporučuje se, naravno, da pri njihovom stiliziranju ostanete u boemskoj atmosferi i vibri ludih 70-ih, koju prirodno donose, stoga im pridružite lepršave boho chic komade, kakvih ne manjka u novoj kolekciji francuskog brenda.