savršen izbor

Počela je sezona haljina, a ovo su neke od najljepših koje ćete poželjeti odjenuti

21.04.2024 u 15:24

Bionic
Reading

Osim kao neizostavni dio zimske garderobe, koža zauzima istaknuto mjesto i u proljetno-ljetnoj sezoni zahvaljujući kožnim haljinama koje su brendovi kao što su Chloé, Hermès, Alexander McQueen ili Alaïa izveli na modne piste. A ovaj trend prihvatili su i brojni high street brendovi garantirajući popularnost ovog vječno zavodljivog komada

Koža je daleko najpoželjnija i najsenzualnija tkanina u svijetu mode. Već nekoliko sezona koža i njezine različite sintetičke i održive inačice ušle su u sve vrste dizajna: od midi kožne suknje koja je postala jedna od zvijezda ove zime do kožnog balonera kakav su nosile Kate Moss i Alexa Chung koji su učinili su uvijek privlačne jakne tako modernim.

Ako su do sada svi kožni komadi bili isključivo dio jesensko-zimske garderobu i nestajali iz naših garderoba dolaskom tople sezone, ove 2024. modne piste nalažu posve suprotno: kožna haljina bit će jedan od vodećih proljetno-ljetnih trendova koji obećava osvojiti zaljubljenice u modu svih dobi i stilova i to vrlo različitim dizajnom i bojama koje se prilagođavaju svim vrstama prilika.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Koža ove sezone izlazi iz svoje zone udobnosti i ova tkanina je odabrana da udahne život nekim od najljepših haljina sezone brendova kao što su Gabriela Hearst, Alexander McQueen, Chloé, Hermès ili Alaïa.

Dizajni koji obećavaju biti zvijezde sezone poigravaju se duljinom ovog odjevnog predmeta, (tako se, na primjer, Akris i Courrèges odlučuju za mini haljine, dok Gabriela Hearst i Coach daju priliku dugim opcijama), s detaljima poput resica (Alexander McQueen), srcolikog dekoltea (Bottega Veneta), volanima (Chloé), metalik tonovima (Blumarine) i halter dekolteom (Alaïa).

No, nisu samo luksuzni brendovi dali zeleno svjetlo kožnim haljinama. Popularni high street brendovi kođer su svojim nedavno objavljenim kolekcijama jasno dali do znanja da ovaj dizajn ima mnogo toga za reći, ali i pokazati.

Zara, Massimo Dutti i Desigual samo su neki su od brendova koji su se poigrali s ovim materijalom prilikom kreiranja svojih ljetnih prijedloga koji uključuju kratke haljine, duge verzije, opcije koje kombiniraju kožu s čipkom te drapirane ili nabrane haljine koje se ističu svojom laskavom siluetom.

  • +10
Kožne haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo