upečatljiv dizajn

Mango ima savršenu suknju za proljeće, izgleda kao da je sišla s modne piste

29.03.2024 u 12:07

Bionic
Reading

Mango ima savršenu suknju za proljeće: S cijenom manjom od 40 eura, izgleda kao da je sišla s modne piste

Mango je na svoje police uvrstio laganu, lijepu i udobnu suknju koja neodoljivo podsjeća na dizajn predstavljen na reviji Dries Van Notena za proljeće/ljeto 2024.

Proljetna sezona je u svom punom zamahu i pravo je vrijeme da počnemo mijenjati garderobu i odaberemo odjeću koju ćemo nositi u sezoni sunca i vrućina koja nam se približava. A to znači samim da je vrijeme da na sunce izvučemo omiljene haljine i suknje.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Iako u ormaru imamo sve – od bezvremenskih odjevnih komada do onih iz prošlosti koji su danas opet u trendu – ako želimo pratiti najaktualnije stilske trendove, dobro je baciti pogled na aktualne ponude kako luksuznih tako i high street brendova. A tu veliku pozornosti privlači novitet na policama Manga, jednog od omiljenih high street trgovina.

Mango suknja dolazi u midi dizajni od viskoze u sarong stila koji plijeni poglede i to ne samo zbog kroja već zahvaljujući dva različita geometrijska printa. Veći dio suknje prekriva print u kombinaicji narančaste i oker boje, a ostatak suknje krasi drugačiji print u mornarsko plavoj i oker boji koji ukrašava struk, porub i okomiti volan koji pada sa strane, detalj koji stilizira figuru i laskavo sakriva trbuščić.

Od Driesa Van Notena do Manga: suknja koja će biti popularna ovo proljeće i ljeto

Sarong suknje nisu novitet na modnoj sceni. Prošlo ljeto već su trijumfalno ušle u street style lookove, a ovoga puta ih nalazimo i među prijedlozima nekih od luksuznih brendova koji postavljaju smjernice odijevanja svake sezone. To je slučaj i s Dries Van Notenom koji nam nudi dizajn vrlo sličan onom Manga ali napravljen uglavnom od svile.

Belgijski dizajner, koji je prije nekoliko dana najavio povlačenje sa modne scene, predstavlja suknju, također u sarong i midi stilu, s geometrijskim motivima u gotovo istim bojama: nešto intenzivnija narančasta u kombinaciji s oker nijansom, te mornarsko plava i bijela koje krase struk, porub i okomiti bočni volan. Međutim, osim razlike u glavnoj tkanini, model Driesa Van Notena ukrašava drugi print s kvadratima, pokazujući da ideja kombiniranja nekoliko printova u istom odjevnom predmetu i izgledu jako dobro funkcionira. Osim toga, ovaj ekskluzivni dizajn također ima drapirani detalj što suknju čini još laskavijom.

Među razlikama između suknje Mango i suknje Drives Van Noten ističe se i cijena. Tako se ona iz Manga može kupiti po cijeni od 39,99 eura, drugi se može kupiti za 1.145 eura.