ISPROBAJTE GA

Do besprijekornog stajlinga bez potrošenog centa: Ovaj trik s razlogom obožavaju ljubitelji mode

30.03.2023 u 13:08

Bionic
Reading

Koliko god jednostavno toliko i učinkovito, takozvano ‘1/3-2/3’ pravilo jedan je od najboljih trikova za stiliziranje koji možete isprobati pri slaganju dobitnih odjevnih kombinacija

Umjesto kupovine nove odjeće isplati se razmisliti o novim načinima stiliziranja postojećih komada iz ormara.

U svijetu modnih profesionalaca dobro je poznat i naveliko korišten trik koji i vama može pomoći pri slaganju besprijerkonih odjevnih kombinacija. Riječ je o modnom pravilu nazvanom 1/3-2/3 i kao što mu ime, točnije brojke sugeriraju odnosi se na duljinu odjevnih komada.

Pravilo 1/3-2/3 u osnovi dijeli naše tijelo na tri dijela – od ramena do pupka, pupka do koljena i koljena do stopala.

Nebitna je činjenica da je svaki od ovih dijelova tijela različit u duljini za svaku osobu. Za optimalno pristajanje stajlinga, jedan od vaših odjevnih predmeta trebao bi pokrivati otprilike dvije trećine vašeg tijela, a drugi bi trebao pokrivati preostalu trećinu. Kako ćete to implementirati i hoćete li više istaknuti dugi gornji ili donji dio, ovisi o vama. Savjet stručnjaka je da naglasite jedan od odgovarajućih dijelova tijela, a drugi oblikujete opuštenije.

Na taj način naglasit ćete proporcije i oblik tijela. Što je odjevni predmet duži, to će duže izgledati određeni dio tijela. Također, pravilo 1/3-2/3 posebno se odnosi klasičnu odjevnu kombinaciju. Sve što dolazi preko nje, poput prsluka, jakne ili drugih slojevitih komada, treba biti u skladu s pravilom 1/3-2/3, no ne mora biti iste duljine poput kombinacije ispod. Zanima vas kako modni profesionalci implementiraju ovo modno pravilo u praksi? Ovo su neki od najboljih primjera s Instagrama.